Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Saturday, October 17, 2015

My lovely Duff.

It's been a while since my long ago last blogger post. Bukannya tak ada masa tapi tak ada yang menarik untuk aku kongsikan. Last night, my friends and I went to Sunway to celebrate Taty's birthday. Aku dengan Syifa yang jadi undercover team mates untuk make sure Taty tak realize yang we were planning to surprise her. 

Alhamdulillah. everything went well and we manage to surprise her dekat Pak Li Kopitiam Seksyen 13 in Shah Alam. Dalam our way nak ke situ, we suddenly realize that this might be our last meeting session. i mean, for all of us. Kami yang belajar di Seremban dah final year sekarang. we are having a lot of stuff to be done. Research, documentary, project management dan a few more subjects yang aku harap Allah bagi aku kekuatan untuk aku persiapkan. 

Sedar tak sedar, our lovely friendship dah masuk usia hampir 4 tahun. we knew each other during our foundation year. Zaman yang takkan aku lupakan betapa manisnya persahabatan, betapa manisnya ukhwah yang kami jalinkan walau masa yang Allah beri dekat kami cuma setahun untuk saling mengenali. wallahi. tak pernah aku rasa ralat dalam berkenalan dengan hangpa semua. 



Bila difikir balik, semua ni memang nikmat yang Allah bagi untuk raikan diri kita yang tak mungkin kuat kalau kita hidup tak berteman. Walhal Musa sendiri minta Allah jadikan Harun peneman dalam perit getir dakwah, inikan pula kita yang mana hari hari kita jatuh bangun memang benda biasa .

Aku tersentak bila Ismail tanya ke aku.

 'Kau rasa, sampai bila korang akan still celebrating each other's birthday?'

Deep inside, i don't want this to end. i want to cherish everyone in my life (walaupun ada yang persahabatan antara kita mungkin dah rapuh. maafkan aku). Tapi aku memang nak cherish everyone. i'll never forget this ayat from my online friend that i keep repeating it in my blog

'Mana ada ex kawan. Sekali berkawan, selamanya akan kekal sebagai kawan'

Moga Allah berkati kita semua. SEMUANYA




Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...