Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Tuesday, January 31, 2012

cerita TAMIL version kami



In the name of ALLAH, the most merciful indeed

oke. semalam cik AIMI sairah ajak aku buad shooting filem TAMIL. sumpah penat. kena lari2 kejar belakang pokok pisang, golek-golek dalam lumpur dan terjun parit sebab nak ada effect macam jatuh gaung. fuhh. payment?? tadakk. dia KEDEKUT TAIK HIDUNG. haha. dakdak. lawak ja. cik aimi nih memang suka buat drama. tak kira la melayu ka siam tapi ofkos peberet dia cerita TAMIL. haha. sebenarnya, kami nih lepasan SPM yang sedang dalam kebosanan. sekali-sekala (actually, selalu kena paksa dengan dia) memerengkan diri. shiok wehh. otak dah tak senta kott =='

oke. time nih babak-babak menggedikkkkk..

scene yang agak sadiss. oke. semua cepat tekan mode SEDIHHHH. haha


sumpah mereng minah nih. haha. btw, cerita nih happy ending kott. mati time buad umrahhhh. SO SWEEEEETT. hahah. kan AIMI kan. haha. ==. abaikan kegedikan kami. sebelum muntah sila klik simbol X. HARAP MAKLUM ;D

vanilla cokelat | Hijab, Niqab or Nothing | thank you

In the name of ALLAH, the most merciful and peaceful indeed

oke, tadik aku usha cerita vanilla cokelat. batak best wehh, dulu aku tak la so into sangat. tapi bila aku tengok feedback orang ramai yang boleh jadik histeria bila dapat tengok, aku cuba intai-intai. haha. dan frankly speaking, aku nanges kott bila dapat tahu yang minggu depan amir nak confessed. oke. sumpah jeles dan dengki. kepada lelaki yang aku tak ingat nama dia tuh, alahh, jntan psycho tuh, GET LIFE LAHHH. aku suka AMIR dengan ZARA. hohoho. oke aku over. btw, sumpah aku tak sabar nak tunggu episode minggu depan. asal bukan setiap hari. oke tetiba jeritan histeria. oke abaikan. =='

...................................................................................................................................

wehweh, semalam sumpah aku tersentapp baca text ammar. taktipu. tetiba aku rasa mcam aku lifeless, macam fake pun ada. ayaq mata derass ja kott. sebab aku rasa mcam aku takdak siapa. lepas Hanisah pi UTP, aku rasa yang semngat aku hilang sebb aku tau dia jauh. aku tak tahu pasai apa. tapi takpa. ammar cakap aku boleh harap dekat dia. thanks dude. syang hangpa semua. aku tak kuat takpa. at least orang-orang sekeliling aku jadik SUPERMAN pun aku dah cukup bahagia ;D

.................................................................................................................................

nih pasal hijab. hijab bukannya cara berfesyen tapi full of modesty ;] bila cakap pasal hijab, tergambar dalam kepala otak kita was tudung. btw, aku pernah baca satu analogi dalam sebuah buku. analogi dia macam nih :

  • diperumpamakan dua orang wanita. seorang fully covered tetapi berwajah cantik. the other one, bogel, naked tapi muka macam berukk. mana satu yang membangkitkan ghairah sang lelaki???
konklusinya, sumpah laki-laki akan lebih tertarik dengan yang fully covered sebab cun wooh. so, buku tu cakap, muka wajib covered sebab medan sesuatu fitnah. tapi, kita kan masih lagik tolerance, sederhana. islam is always about modesty ;] oh ya, usha video bawah nih. its all about three muslims women who had their own view about penutupan aurat. interesting. btw, fully english without subtutles. ekceli, aku dah buad pertanyaan spontan dekat Faiq Aiman, Fathin Munirah dan Hazwani Yusoff pasal benda nih dekat twitter. wehweh, follow twitter aku. winkwink. tapi, jawapannya tak shioklahh. standard buku teks. ;[


....................................................................................................................................................
lastly, minggu nih dah dua orang buat post pasal akuh. thenkiu wehh, terharu kott. 1stly was adibahchan. aku kenal dia dekat SBP94. baik wooh. oke. taktahu nak cakap apa ==' btw thanks ;D. oke orang kedua was ciksyza hamniii. oyeahh. yang nih, aku dah kena beberapa abad yang lalu dekat smj. tapi dulu hotsetapp. malu cekk nak tegoq tapi la, haha. kepala masing-masing gila. btw, thanks wehh. i owe you dear. hikhik. hang kan segakk. phewwitt. oke gatai. gedebush sebijik =='


p/s : follower aku semakin meningkat, khap khun kapp. terima kasih bnyak naah. btw, aku baru letak iklan nuffnang tuh. rajin2 klik naah. adios

Sunday, January 29, 2012

AJL | NAJWA LATIFF | BOSAN | HATI


In the name of ALLAH, the most lovable and peaceful indeed

oke. selepas beberapa hari aku taktahu nak update benda apa due to lack of self esteem gara-gara tersedak selepas ada orang yang merindui aku lalu dengan sengaja memanggil aku dengan suara yang mendayu-dayu. cukop-cukop sangat auta. ekceli macam-macam hasrat hati aku nak tulis tapi aku takut facts aku tak cukup kuat. oke tumbuk orang depan. ==' malam nih sumpah aku excited nak tengok AJL26 lebih-lebih lagi bila dah jadi trending dekat twitter. sangat ohsem. tapi, aku rasa macam kurengg ja. seriusly, tangan aku cepat-cepat ja tukar channel bukak ria sebab nak usha RANDY PANGALILA dengan ELFIRA LOY. yeahh, ulangan cuma baru fes time aku dapat usha sampai habes. semuanya gara-gara balik kampung dan lupa waktu tayangan.

bytheway, aku suka lagu alyah, kisah hati. seram sejuk ja aku dengaq. the other performance yang best was yang geng-geng tu nyanyi lagu sudirman. superb cek ooi. cuma, najwa latiff really needs a stylish and cermin yang besaq sebab dah banyak kali performance dia mcam pertndingan peringkat tadika. ==' aku cakap benda yang aku rasa betul anyway. dan paling aku rasa mcam x boleh belahh bila most of tweet tak nak si najwa menang. oke. she is too young to win kott. oke abaikan minah fesbuk tu.

oke. haritu dalam post yang lama aku ada tanya pasal apa orang cakap tnya hati, padahal hati tempat nyah toksin. suppost to be cereberum kan? tak pasti? cuba rosek balik post lama. alhamdulillah, ada jugak yang tergerak hati nak bagi penjelasan dekat aku. walawehh. thanks NADEA. she was one of BADAR dekat sekolah aku. hee. jawapan yang mantapp. aku suka. =='


pastu, antara lain aktiviti aku sepanjang dunia yang semakin hari hilng seri nih was, cuba ja setiap aplication yang ada dalam FB. sangat phatetic. tapi kira oke sebab prediction untuk aku semua baik-baik. muahaha. orang lain dapat macam sial dan bashteng. =='

and for the last, aku masih cuba kuatkan diri aku. sekuat superman. haha. oke dak lawak ja. cepat mula hidup baru yang ohsem bersama orang-orang yang ohsem. aku maafkan sapa ja yang mana-mana rasa dah sakitkan hati aku. ==' cuma sumpah aku tak kan pernah lupa. btw, chill. ;]


p/s : selama nih aku tak pernah percaya boleh dapat kawan senang-senang dalam facebook. tambah-tambah bini ka apa. dongeng ja tuh. haha. sumpah tak percaya. tapi alhamdulillah, instead of kawan-kawan real life, aku ada jugak kenal kawan-kawan yang bashteng dari sbp94. korang memang gila. haha. tambah-tanmbah Fathin Munirah. setiap hari kau tegur aku. tenkiu. kau dah jadi tempat aku merepek.muahaha. cheers ;]

Thursday, January 26, 2012

jumaat | merendek | tarikh results | nak meroyan


In the name of ALLAH, the most merciful and peaceful indeed

oke. hari ni adalah hari JUMAAT ya adek-adek. oke aku tau semua orang tau harini hari jumaat. sapa taktau cepat pi selak kalender masing-masing. sumpah tadak motif* back to normal. hari jumaat la ni femes emes kott gara-gara cik rebecca black yang ohsem tuh menyanyi dengan gaya senyum tak mandi. hahaa ==' actually, tadak apa yang ohsem pada hari ini cuma tangan aku ja gatai-gatai nak menari atas benda alah nih. pffft. tadik aku balik dari masjid sharifah fathimah. masjid tuh dah banyak lain sekarang. yang paling ohsem mestilah sebab dah beraircond. sumpah selesa. alhamdulillah

tapi yang paling menyampah bila kena bersesak-sesak nak dapatkan saff. fuhh. ramai kott. dekat luar pun sampai bersaf-saf kena ikut. dekat dalam dah macam tin sardin cap marina. kalau dulu aku ingat lagik, kalau budak-budak mesti kena duduk belakang. tapi sekarang, hang nak duduk mana pun boleh. kira masyarakat la tak narrow minded la sangat. semua boleh sekarang. tapi yang paling aku tabik sepering bila ada ja yang solat atas motor, dalam kereta, dalam pondok. waahh. hangpa hebad nohh. tak sangka cekk. aku tau la masjid kita tak muat. at least dah tau tiap minggu kena duduk macam tuh sebab mai lewat, bawak-bawak la sajadah. macam fcuk kott.

oke. tadik aku balik kampung. lepas gian naik moto gila-gila. konvoi tiga motor cek ooi. haha. auni with wan zati, aku dengan sis anis arina, and wan amar with man. sumpah macam excited sebab lama gila tak ronda-ronda dekat kampung. muka aku yang senipis bawang sebab pemalu nih terus jadi macam kulit buah durian, tebal dan berduri. malu cek ooi. ==' dah la aku jarang keluar dari rumah nenek aku dekat ban kuan nih. walawehh. kami tawaf dari ban kuan ke binjai. yang paling aku tak boleh harap bila adek aku, izati bawak laju macam pelesit. wehhh, hang tu dah la baru belajaq ja. jatuh nayaa. turun harga hantaran tak boleh aku nak beli BB macam umi. oke gelak meroyan. HAHAHAH*

oh ya. tadik aku bukak dashboard, nampak blog FAIQ AIMAN. oh ya. hampir terbeliak bijik mata aku tengok tarikh umum SPM pada 22nd of mac. two months dari sekarang. oke. sekali lagi, tindakan involuntary telah berlaku, rembesan hormon-hormon secara tidak normal telah berhasil. aku rasa cuak. aku nak nangis. aku taktau apa yang berlaku. tak dapat aku bayangkan. oke. sumpah macam drama tapi percaya dengan kata hati yang rational, itu adalah hakikat ==' weh, aku macam x ready ja. aku takut tak dapat macam yang aku expecting. great. tapi aku dah usaha, sekarang cuma tinggal berdoa dan bertawakal. oke fuhhhhhh. hembus nafas macam nak teran berakk.

ekceli, aku nak kita sama-sama hayati lagu muslim parody of rebecca black nih. aku shuka sangat. haah. its all about da'wah. hehe. i am so into dakwah-ing. oke blushing even diri tak layakk. tunduk tutup muka guna cadar oren kupsis. weh weh, doa aku dapat yang elok2 naah SPM nanti. AMEEN. adios


i am a KING

quick update. king? kira okelah tuh. haha. macam kena ja dengan aku. horeii. haha.

p/s : macam 1st time ja aku tulis sependek spenda dalam kotak. ohmaigod. sumpah rasa annoying bila kita tulis something knowledgeable tapi ada orang balas dengan sinis. weh, aku tau aku bukan baik tara mana. bnyak aib aku hang tau. tapi at least aku rasa ilmu aku tinggi dari hang. cuba belajaq respect others. kita semua maseh dalam suasana tarbiyyah hidup. aku bukannya maksum macam rasul. aku bukannya pakai jubah serban lilit atau bertudung labuh sampai ke lutut tapi aku ada hak nak berdakwah walau benda tuh simple.

think wiselylah. aku malas nak layan bila benda jadi mcam nih. hope so bila hang baca tak payah ambik hati. hang duduk diam pikiaq dalam-dalam. pffftttt!

Tuesday, January 24, 2012

the day that we doesn't called it a reunion



In the name of ALLAH, the most merciful and powerful indeed.

oke. sekarang makin rasa macam amat malas yang amat untuk menekan setiap kekunci huruf dekat keyboard nih. ==' oke lame sangat. dua hari lepas aku attended gathering. aku rasa lebih sesuai cakap gathering sebab aku macam allergic dengan perkataan reunion sebab setiap kali buad atas nama reunion, sumpah macam-macam jadik ;0 actually, nih gathering kelas time darjah enam. lima tahun aku tunggu saat nih since masuk sekolah menengah. pada mulanya memang masing-masing cakap pasal reunion sebb dua tahun lepas memang tak jadi due to tuan sponsor yang menghilang. haha. disebabkan pelbagai songehan yang berlaku. aku menetapkan dengan sukahati dan relahatinya yang aku nak jumpak dekat kfc jitra, jam 2 pm on 23rd january. haha. aku suka bila kena guna kuasa veto nih. ;]

btw, sumpah habaq betoi yang aku ketaq pagi tuh. rasa segan macam mana ntah. malam tuh aku text pojan. dia ja harapan aku nak meneman. ahah. tapi hampeh tak reply. dengan hati yang meronta-ronta aku text pulak esok. suruh dia mai jugakk. tak kira! alhmdulillah, sekali lagi kuasa veto aku berjaya. haha. tapi agak kecewa bila aku yang jadi orang 1st mai. aku berusaha untuk menepati masa tapi mereka. fcuk. agak lambat. biasalah typical malay. nasib baek aku tak la semalay sangat. oke abaikan statement aku sebab aku segan nak gitau yang darah jerman pasca hitler memang mengalir dalam diri aku ==' orang kedua datang was assyidah. wehh, aku segan dengan dia. budak MEDIC kott. kira DR to be. winkwink' dia budak mrsm taiping. mula-mula memang awkward habes. nasib baik dua-dua mulut manehh. sembang ja macam dok jumpak setiap hari.

orang ketiga sampai was thaznim hamdan. bak kata kami dulu, tiger wood malaysia. oke. tapi tak la semerelip tiger wood. sumpah dia comei. haha. oke terpuji. btw, aku tak sangka dia mai sebab dia cakap dia sebok due to SUKMA nanti. do the best dude ;] a few minutes later, dua pasangan sejoli datang. uzair nahrowi dengan farzli rahimi. oke yang ni memang awkward habes. uzair aku tak kisah sebab dia memang budak kupsis tapi rahimi kott. dah la jarang cakap dengan dia. ==' selang beberapa minit, maizatul hanis pulak menjelma. oke still selim macam dulu. dia suruh aku tunggu dia dekat luaq. tapi maaf ya, ekon dari dalam dah lama memikat aku. ==' disebabkan kuantiti kami semakin ramai, decide naik atas. pilih tempat duduk yang secomfort sekali. memilih masing-masing. aku nak duduk atas kusyen. naah. ada dah family yang buat perkampungan bunian dekat situ. GREAT.

kedatangan paling ditunggu-tunggu was my kakak tua dua hari. Nazura norzemi. shegak aih. haha. dah la duduk sebelah aku, rindu lettew. masing-masing macam diam. last2 asyyidah suruh turun order dulu. masa tu la pojan baru maii. alhamdulillah hang memang penyelamat. aku taktau nak cakap apa dengan depa. damn.aishah ishak singgah sat ja ;[ kerja katanya. haha. oh ya, safwan pun sampai before that. pink kott. jambu dia la ni. aww* haha. time turun nak ambil tuh, umar yaacob text aku cakap dia duduk dekat luaq. dok tunggu ashman. oke fine. lepas order dan ambik, terus naik atas. the chit-chatting session was started. umar dan ashman sampai dan aku agak terkejut bila tengok muka ashman yang totally laen. weh, agak sori kalau aku jumpak hang tepi jalan tapi aku buad taktau. obviously sangat. aku faham dengan term puberty. x payah terang sangat la kott =='

pukul 3.30 pm kott, baru nampak kelibat amni ahmad dengan najihah ayoib. waah. depa ingat depa dah VIP kott. lambat gila sampai. tapi takpa, beta maafkan. nasib baik kurnia beta hebadd ==' abaikan perkataan kurnia. term tamil tak silap aku. gedushgedush* oh ya, hampir aku terlupa dekat dek ah. kerekk gila. dah la janji nak buad urus apa semua. tapi cakap tak mau datang. naseb datang jugak tu pun dengan kawan dea. SUWIT ang nooh. haha. oke merajuk smpai dipujuk. ;[ overall, kira gathering kali nih berjaya walaupun tak melibatkan ramai orang lebih kurang 14/42. x sampai setengah pun. kali nih aku bebai. lain kali biaq orang lain yang set date. aku tak berani daah.

btw, kira lama jugak la aku pi dari pukoi 2 sampai 5. LAMA kott. naseb baik sepupu-sepupu aku mai ambik. kalau dak merempat tepi jalan sebab sesat dekat jitra dah pa. ==' adios ;]






#BUKTI AKU TAK GEBANG =='



Saturday, January 21, 2012

5 perkara tentang AKU


In the name of ALLAH, the most merciful and powerful indeed.

oke. post ini amat mengujakan kepala otak aku yang semakin hari semakin berkarat hinggakan nak jawab soalan matematik adik aku pun dah terpaksa bertunda selama beberapa jam ==' seperti hari-hari cuti yang lain, aku terpaksa tander tempat duduk berhadapan lappy tercinta disebabkan kepulangan adek aku dari oversea yang semestinya di PUTAT tercinta. oke abaikan minachi tersebut. actually, semasa sedang asyik tersenyum bersuka ria membaca entri dari HAKIMY ZAMRI, aku ternampak satu nama yang cukup ohsem tertera di bawah dan diminta untuk mengepost lima perkara pasal diri aku! oke. amat-amat teruja dan waah. rasa macam nak jerit. ==' aku faham dengan over reaction aku. sekali lagi cuba abaikan seboleh mungkin. ;]

untuk tidak mengecewakan tuan punya blog tersebut. dengan malu-malu kucing shiam, aku isytiharkan beberapa perkara tentang aku. aww* malu. =='


  • Aku allergic dengan kucing - oke. dalam post lepas aku dah buad research pasal benda alah nih. it was called as felenophobia. takdak benda yang peliks pasal ni ya sebab 7% dari manusia dekat dunia mengalami masalah phobia yang sama. dah sekali lagi aku ingin tekankan. takut akan kucing adalah suatu yang NORMAL

  • Aku jenis sombong - oke. sombong aku bertempat kott. aku akan sombong dengan manusia-manusia yang tidak berjenis. ==' maksud aku perangai macam haprak memang tidak akan dilayan. haha. tapi untuk masa sekarang. semua orang baik aja kan. hee. jangan salah anggap sebab aku nih jenis split personality aku akan baik dengan manusia-manusia yang aku boleh masuk air sekali tapi agak susah kalau first impression aku terhadap depa salah. so, yang paling penting 1st impressin sebb 1st impression last forever. ;]

  • Suka usha pelik - oke ni salah satu tabiat masa lapang aku. kalau aku dah hbes takdak kerja dan boring tahap mokhsha, aku akan duduk sorang-sorang dan perhati sesiapa sahaja yang lalu depan aku. oke. macam psycho tapi percayalah. tu cuma mainan minda. ahah. actually, aku suka tengok perwatakan orang walaupun aku sendiri tak berapa nak betul. haha

  • Mudah menangis - sumpah aku mudah menangis. aku akan menangis secara automatik bila tengok orang menangis secara mendayu-dayu ikut irama padang pasir. ==' seriusly. tambah-tambah kalau drama yang ditonton tu ada scene nenek-nenek opah-opah yang menangis. laju ja berderai ayaq mata aku. satu lagi, aku cepat makan hati. so, aku kena selalu happy atau sesiapa ja jadi mangsa sumpah seranah aku dalam hati.

  • suka membaca dan sangat anti dengan syiah rafidah - oke. membaca. aku memang suka membaca tambah-tambah benda-benda berkaitan dunia dan religious. bukan apa. nak menambahkan ilmu di dada. haha. dan apsal syiah, dekat atas chatbox tu kan ada doa laknat ke atas syiah. sumpah aku amat anti dengan mereka. nak tahu lebih-lebih pasal syiah tekan SINI
mungkin mostly nampak macam semua negative site. tapi tak semua benda neatif nih jahat kan? sampaikan robin hood si pencuri pun dah dianggap wira. ==' so be cheers all the time adios. thanks again to HAKIMY ZAMRI ;]

Friday, January 20, 2012

couple. salah?


In the name of ALLAH, the most merciful and powerful indeed

oke. tadik aku ada baca blog aiman azlan. entri dia sumpah best. nak baca tekan sini. dia macam cerpen yang buad aku senyum dari episod 1 sampai episod 9 kott. btw, dia cerita pasal hubungan sebelum berkahwin dan pengorbanan untuk mendapatkan redha ALLAH. bagi aku benda nih klishe sebab memang orang selalu berpesan tak kira masa dan ketika. tapi, masalahnya. sampai ka dekat jiwa sanubari pembaca. aku akui, bila baca, memang rasa macam nak sangat-sangat merasai halawatul iman dan keredhaan. tapi, sumpah benda tuh tak lama. tambah-tambah bila contoh yang diberi was nikah khitbah dan pernikahan awal. for those yang tak tahu, nikah khitbah ni macam nikah yang sebenar tapi tinggal berasingan. kira couple halal lah atau nikah gantung. wait2. dalam masa sekarang nak ka ibu bapa nak bagi mentah-mentah anak depa macam tu ja. oke. aku tak rasa macam tuh.

dalam cerpen, drama memang pengarah atau pengarang boleh karang sesuka hati depa. tapi bila back to realiti. weh, aku rasa jarang dan rare lah. memang usaha dakwah perlu ditingkatkan. btw, dakwah doesn't means that cuma tertakluk pada manusia-manusia yang berserban lilit-lilit atau bertudung labuh smpai ke lutut. it is our duty toward deen. aku mungkin tak layak nak bercakap benda nih. but, sapa aku nak kisah semua tuh? sebenarnya,almost everything you do in life can become da'wah, it's as simple as doing the right things and making the right intention. sesenang ABC. ;] pasal isu couple, dah macam lumrah bila zaman teenagers, dah jadi macam proud bila ada someone yang depa rasa depa miliki. fuks. oke abaikan kemencarutan.

then dah jadik lumrah jugak bila ada manusia-manusia yang akan kondem bila tengok pasangn neh. oke. aku faham niat baik depa yang mengkondem. tapi atas dasar apa depa kondem? atas dasar agama atau cemburu atau khianat? aku pernah baca status junjun aku. wahh, islamik habis. btw, aku rasa status tu pun cuma akan tinggal kenangan bila dea dah dapat someone nnti. in other words, kalau dia couple nanti. ==' benda-benda macam nih, tak boleh hanya suka-suka seajinomoto ja cakap. takut nanti makan diri. sapa susah? malu ja dapat. btw, dalam dok rancak mencopy paste benda-benda dakwah, kadang-kadang ternaik jugak persoalan dekat aku. kita sanggup ka? jangan tanya selera, dijawabnya nasik goreng pattaya. tapi cuba tnya hati sebab selain memproses toksik, mungkin ada jawaban menanti. hee. btw, aku tak faham asal hati? supposedly cereberum right?? =='


Wednesday, January 18, 2012

oke. muktamad. HARAAAM


In the name of ALLAH, the most merciful and powerful indeed

oke. tadi aku ada terselak blog sapa ntah. thanks to makhluk-makhluk aneh dalam group SBP94 yang banyak bukak mata aku tentang dunia yang fana nih. oke. ayat tak boleh belahh. btw, haritu aku ada nampak satu post dalam group ni pasal rokok. it was more to 'kalau badar merokok macam mana?" for those out there yang tak kenal apa itu badar, ia adalah sejenis kuih yang diuli-uli. sat2. itu sumpah auta tahap dewa karut-marut. badar ni merupakan salah satu organisasi ISLAM yang ditubuhkan di sekolah berasrama. =='

actually, perbincangan mereka agak menarik tapi naluri hati aku memang tak terpanggil untuk menyahut setiap seruan mereka sehinggalah seorang makhluk ALLAH yang aku hormati dan ssyangi. cewwah. ;0 bertanyakan pendapat tentang rokok dan ingin mencubanya atas alasan ingin mereleasekan tesion. ohmaigod. sumpah aku rasa tercabar dengan kenyataan dia yang bagi aku amat menghina saluran trachea dan nasal cavity aku yang sudah sedia tercemar dan menanggung derita sebagai seorang passive smoker =='

ya akhi ya habibi. menurut pandangan ulama fekah yang kita following sejak zaman nenek moyang lagik, al-imam syafie rahimahullah telah mengariskan bahawa merokok hukumnya makruh. oke, thinks wisely guna fikiran yang rational dan mulakan imaginasi anda. bayangkan rokok yang manusia-manusia sedut dengan penuh rasa sedap ini sudah ada ketika zaman al-imam syafie. sumpah aku rasa dia terus-menerus mengharamkan rokok.

weh, dalam tu ada macam-macam sayang ooi. oke. geli untuk aku terangkan satu persatu. mungkin uncle google boleh membantu. tapi cuba capai link ke auntie yahoo yang menopause dan kesunyian. =='
dalam menyelami kesempitan dan kederitaan hidup. pasti kita rasa mcam i wanna die young. sila yang dengan rentak poco-poco. oke. abaikan. ya akhi, bukak surah al-fajr. ayat ketiga terakhir.

Wahai jiwa yang tenang.
Kembalilah kepada Tuhanmu dengan hati yang puas lagi diredai-Nya.
Maka masuklah ke dalam jamaah hamba-hamba-Ku
dan masuklah ke dalam syurga-Ku.”

untuk selebihnya pandai-pandai selak untuk ayat dalam bahasa arab. aku harap dengan semua nih boleh jadikan hang kuat macam superman. sentiasa senyum walau ia susah. hang masih ada kawan-kawan yang sentiasa ada dengan hang. paru-paru kita masih nak enjoy weh, sayang sama dekat dia. hakhak. tenkiu for all. seriusly rindu semua ;]

Tuesday, January 17, 2012

aku maid yang ohsem

In the name of ALLAH, the most merciful and full with kindness.


aku suka puji diri sendiri. what? sukahatilah wei. asal kita semua bahagia. actually, lepas spm nih, hidup aku memang half time maid smpai la amma aku balik dari sekolah. dashat? aku terima pujian hangpa. hehe. btw, bukan apa sangat pun. cuma aku kena masak untuk lunch. alah. kau goreng aja apa yang ada dalam peti ais. asal mak aku balik ada daah makanan. so, that aku boleh avoid her nagging for about 2 hours. haha. menu harini was ikan goreng dan kacang panjang goreng spesel? mau resepi. alah, hangpa campak ja semua benda dalam kuali. asal nmpak comei macam tuan dia dan letak sedikit cukup rasa. it will be perfect. scrumptious.

actually, tadik senior aku, abang syafiq yang hengsem tu ajak aku pi KUPSIS esok. damn. rasa segann la pulakk. lagipun aku mana ada motor walaupun dengan bangganya aku heboh dekat fb yang aku dah dapat lesen L. oke. sumpah tak tahu malu mamat nih. ==' btw, dah abng syafiq cakap nak datang ambik. walaweeh. aku on terus. hee. dalam hati mmng nak pi pun. to him, thanks naah. haha

aku seorang yang pemalu. =='

In the name of ALLAH. the most merciful and powerful lord ever after


oke. tajuk yang sangat tidak masuk akal. weh, betul la aku ni pemalu. laa. hangpa cakap muhong? weh, kalau dengan kawan-kawan zenith, intelek, sksat memang la aku tak malu. tapi when it comes to person yang aku tak kenal dan ada sikit instinct minat minat macam tuh. muka aku yang dahulunya tebal 24 inci boleh jadi senipis bawang kott. damn. tu kelemahan aku. untuk situasi yang genting. sebab tu bila aku tak biasa dengan someone, aku lebih suka duduk diam sambil gigit jari. oke itu auta bab gigit jari. tapi seriusly, aku cuak bila dekat dengan makhluk-makhluk yang aku tak kenal. semalam aku chat dengan ammar. weh, sumpah rindu hang. ada ka patut dia cakap aku mereng?

fine. aku boleh terima. haha. tapi aku mereng dengan those yang aku kenal. tapi, dari satu sisi, aku rasa aku free bila ada dalam kalangan orang yang aku tak kenal. aku nak buad honaqq pun tadak orang kesah. haha. macam time pi smj haritu. dah la tak kenal sapa. selamba badak ja tunggu tercegat dekat canteen tunggu munirah masuk tandas ==' oke. yang tu situasi lain. lagi satu, aku akan bertukar 270 darjah bila orang yang aku hormat dan disegani tegoq aku. sebab aku takut impression depa dekat aku salah. yelahh. record aku baik kott. haha. hipokrit? better jadi hipokrit rather than kena benci kan? aku suka berkawan, tapi aku tak suka kawan yang macam taik. aku suka happy-happy tapi maseh ingat tuhan. that is my point.

aku rasa mcam nak bagi penampar ja bila depa buat endah x endah bila cakap pasal akidah. damn. oke. akidah hangpa oke sangat ka? cilakak. btw, best sembang pasal those syiah things with aishah shakirah. selama nih aku selalu cakap pasal akidah syiah tapi they ignored it. sekali lagi, memang cilakak. btw, thanks sebb dea invited abng dia, dan abng dia invite kawan dia. (?) btw, those syiah things boleh messed me up.aku benci depa. seperti mana aku bencikan api neraka. thats why bawah chatbox tu ada dia-doa laknat untuk depa. GREAT. hangpa baca-baca la selalu. sat2 nak brekk. oke dah melalut. adios. =='

Monday, January 16, 2012

they called it FELINOPHOBIA


In the name of ALLAH, the most powerful indeed.

oke. salam hormat dan salam 1Malaysia. oke. pagi tadik time aku pergi dapur time nak hangatkan lauk semalam, ada seekor kucing nih dok usha dengan muka tak puas hati ja dengan aku. btw, kucing nih anak angkat mak aku. kalau sekor takpa jugakk. ni dakk weh. dia dah bagi lima ekor cucu dekat mak aku. memang WHORE tahap mokhsha. actually, aku memang allergic dengan kucing. for a years aku tak tahu pasai apa aku sangat-sangat tak boleh belah dengan kucing sampailah aku jumpak
entri ni pagi tadik. so, secara konklusinya, penyakit nih they called it as FELINOPOBIA.

Felinophobia
ni merupakan satu penyakit takut dengan kucing. Selain tu, dikenali juga sebagai Ailurophobia (sometimes spelled Elurophobia or Aelurophobia) kenapa susah sangat nak sebut??? Orang yang mengalami fobia kucing ni selalunya ada simptom macam ketakutan terlampau pada kucing sampai ada satu kes tu tak berani langsung keluar rumah sebab takut sangat kucing. oke. that is true. pengalaman sendiri kott. btw, aku tak la rasa benda nih aneh sebab due to group "Kami takut Kucing (felinophobia)" tadi she said that
7% dari penduduk dunia menghidapi felinophobia.

perhaps dekat sekolah aku ramai ja yang allergic dengan binatang berbulu yang menyeramkan nih. haha even adik aku pun sama naik ja dengan aku. sumpah aku tak larat nak terlolong bilajumpah benda aneh nih. sampaikan satu masa tuh, I was like kenapa ALLAH tak haramkan aja kucing nih. tapi due to history, rasulullah pun minat kan benda alah nih. even ABU HURAIRAH sangat-sangat sayang dengan kucing. so, watlek watpeace, aku masih normal. hahaha

PINKsomania. ada eh?


In the name of ALLAH, the most merciful and powerful lord indeed.

pagi semalam aku bangun dari tidur. oke. rasa sakit-sakit belakang sebab aku tertidur time watching the television. masuk ja bilik nak solat subuh, naah. cadar aku pink kott. bukan pink bunga-bunga tapi pink cadar sekolah aku. oke oke. saja nak menimbulkan suasana kacau bilau. yelaahh. dah dua tahun aku guna cadar tuh since aku kan deltarian yang tegar. hee. rasa macam terimbau ja kenangan dekat dorm. aku teringat lagi time aku 1st time masuk dorm. time tu tak tengok lagi cadar warna apa sebab they said that cadar akan dibekalkan ikut warna rumah. masuk ja bilik, i was like. ni aspura ka aspuri? katil-katil semua pinkie ja. oke fine. pastu aku tengok bilik-bilik dekat sebelah. pun warna pink. alah. pink. time tu pemikiran jumud aku memang tak boleh terima pasai apa kaler pink. hahaha. jumud dan orthodox. tahun lepas pulak time aku bawak adek junior masuk dorm. budak delta jugakk.

aku ingat lagi reaction mak dia bila bukak cadar tengok-tengok kaler pink. dengan gelabahnya mak dia cakap yang urussetia silap bagi cadar. aku pun berusaha menjernihkan keadaan. dengan kata-kata yang penuh hikmah, aku cakap "makcik, pink nih kaler rasmi DELTA, so anak makcik memang dibekalkan dengan kaler pink. btw, bilik sebelah sana tuh rumah SIGMA. depa kaler ungu. oh yaa. kalau nak mandi pi mandi tandas DELTA belah kiri ya. yang belah kanan tuh tandas SIGMA." ntah aku tak rasa yang makcik tuh faham apa yang aku cakap. ==' btw, lepas ja senior-senior PIONEER keluar, wing delta terus berubah wajah. haha. habes pink. kira oke la kan. ketua rumah sponsor curtain pink dekat bilik gosok. kami naikkan banner delta dekat dinding. kira habes lawa laa. oke perasan. bila geng-geng SIGMA renovate wing, lagi kuat meronta-ronta aku nak lawan. alhamdulillah berjaya jugakk. watlek watpeace. adios. ;]

Sunday, January 15, 2012

the truth is I was a SABARIAH


In the name of ALLAH, the most merciful and powerful God

oke. selepas didesak secara bertubi-tubi dari pelbagai arah, aku nak jugak cerita pasal kelas aku time zaman-zaman remaja nih. oke. focus will be only on 5SABAR. secara skeptikalnya, kelas nih bagi aku amat ohsem walaupun aku secara harfiahnya tak seberapa rapat dengan budak-budak kelas nih seperti mana kelas empatrockers yang dah macam adek-beradik. oke fine. tinggalkan jauh-jauh pasal empatrockers. it's all about limasabar. masa akhir tahun 2010, time umum diletakkan di kelas mana. I was like so grateful sebab aku sekelas dengan syahrul ashraf dan ali hassan. kira oke la dari aku duduk terperap sorang-sorangkan.

1st day aku dalam kelas tuh, aku tengok semua orang diam ja. yeahh diam macam takdak mulut nak cakap. time tuh aku rasa macam fuck off la kelas nih. aku usha sekeliling. ada beberapa makhluk yang aku jarang cakap dengan depa. sumpah jarang sebab depa nih agak well-known dengan propaganda dan cerita-cerita yang agak kurang manis, tawar sahaja rasanya. oke. sekali lagi cuba abaikan. tapi bila sebulan dah berlalu, pelbagai karenah aku nampak. dari mamat perasan smpai la kepada aisyah yang dulunya senyap tetiba ceria dalam kelas nih. sumpah aku rasa happy ja kott.
antara manusia yang selalu membuatkan kelas nih nampak hidup dekat mata orang was :
  • Athirah Syazwani - honestly, dulu aku cuma kenal dia as a deltarian ja even aku jarang nampak dia join event-eveny delta. nama dia bertambah popular bila terukir dengan indah nama-nama dia dekat lantai pejalan kaki dan cerita-cerita hotstuff dia. tapi honestly, bila aku dah kenal dia, sumpah dia ohsem. dia nih jenih yang ceria walaupun mulut agak longkang. tapi berkat ayaq clorox, alhamdulillah bertapis la jugakk. haha. weh, aku tengok dia ni macam suwit ja bila dengan afif. bukan aku sorang ja kata. ramai kott. hee. tapi hati dia la ni dah ditawan cek ooi. hampa berani ka? dia mai rengau nayaa. haha
  • Izzati Ahmad - oke. she is the only person yang orang panggil sekali dengan nama ayah. aku agak pelik pada awalnya tapi memang macam tak cukup syarat ja kalau panggil dia tanpa nama Ahmad. dia nih pun cukup popular. tapi aku rasa tabekk springg duabelas kali dekat dia sebab dia kuat dalam mengharungi kata-kata daripada makhluk-makhluk ALLAH yang lain. aku pernah tengok dia nanges. weh, hang jadi kuat naah. aku tau hang boleh. hang kan suka puji diri sendiri. jadikan benda tuh azimat wehh. aku suka kawan dengan hang drNIA. hee
  • Afif Zakaria - haha. he was the one yang aku cakap sesuai sangat dengan athirah syazwani. oke no offence. actually, dia nih was the first person yang aku kenal dia time hari pendaftaran. sumpah dia peramah. aku suka berkelain dengan dia pasal politics. hee. saja suka-suka. isi masa lapang katakan. btw, dia nih kira macam gadjetman la. semua pasal gadjet dia tahu. btw, as all sigmarian, tahap kemencapuban dea pun sama naik ja. hee
  • Ammar Napiah - oke. hat ni memang hotstuff. yelahh. jadi buruan wanita-wanita janda. haha. oke melalut. actually, dulu memang aku tak pernah cakap dengan dea sebab aku rasa dia ni macam jahat ja. baca entri-entri lepas. memang aku susah nak bercakap dengan orang yang aku baru kenal. tapi lepas kenal, dia ni kira antara best buddies la. aku suka dengaq dia bagi nasihat. sumpah dia caring dan romantik. bagi aku la. aku tak faham bila orang cakap dia buaya padahal tu cara dia layan orang. mungkin orang salah faham cara dia layan orang sampai orang ingat dia nih buaya darat. i think so la. btw, hati dia nih lembut jugakk. tak sekasaq yang orang sangka. seriusly aku rasa terhutang budi dekat dia bila sanggup teman aku time malam exam. thanks weh. ;]
  • Syahrul Asyraf - oke. hat nih raja mencapub kita. aku kagum dengan dia. sebab dia nih kira antara manusia yang paling bertanggungjawab pernah aku jumpak. tak hairanlah bila dapat anugerah calon menantu. dia nih best buddies la bagi aku. selalu membebel dan selalu ada dengan aku. dah la pandai dan paling penting tak pernah bebai bila ajaq aku. especially addmath. btw, aku rasa terkilan jugak la bila minggu spm aku tak berapa rapat dengan hang, aku faham. minggu tu semua jadi kalut macam nak kiamat. even aku sendiri lebih suka duduk sorang-sorang. hehe. btw, hang ohsem. hee

oke.those guys upthere memang banyak mewarnai kehidupan dalam kelas limasabar. besides them, all those members jugak memang tersangat-sangat ohsem dan cool. thanks for being a good friends and classmates dudes. cheers ;]

nama dia trending kott.

In the name of ALLAH. the only lord and God

oke. semalam tetiba aku rasa tak puas hati tahap mokhsha bila aku nampak nama Hafiz Irfan dekat trends on twitter. gila hell lah. sapa mamat nih? dalam kepala otak aku, aku ingat dia nih dah sama tahap dengan kes berat tengkusophea yang jadi hot time haritu. sumpah aku tweets punya berbagai tanya manusia-manusia dalam twitter pasal mamat nih. tapi haremm bila sorang makhluk pun tak reply. habes bagus dah kan? then, aku tanya deanna redanni. weh, dia cousin aku la. cecita sapa Hafiz Irfan. i was like ooh. bila dia cakap, along kenai. along ada bbm dia. oke. tapi sapa mamat nih? she can't tell it. oke. pagi nih aku tengok nama dia still ada dalam jadi trending tapi dah jatuh dari lima tingkat nak hancur berkecai. so, aku search google.

dah ramai blogger update pasal mamat nih yang katanya ZAYN MALIK MALAYSIA. oke. then, aku terjumpak twitter dia. ooh. tak la sama sangat. tang hidung ja kott. aku tak tau pasaipa malaysian boleh jadikan dea asa an issue? oke. aku paham tapi perlu ka maki dia? weh, jangan jelly tak tentu pasal boleh kott. semak timeline ja weh. btw, aku dah follow dia. haha. =='

oke. i am craving


In the name of ALLAH. the almighty and superior

oke. aku masih tak faham dengan account blogger nih. haritu boleh ja aku tukar font. tapi aleh-aleh sekarang hambik hang. automatically change bila dah post. great damnlah blogger nih. btw, semalam aku sempat hantar sepupu aku, darwish pi sekolah dia. madrasah nahdhatul hasanah. dekat MELELE. tak jauh sangat dengan KUPSIS actually. sebelum tu memang aku mengidam nasik goreng putat. dia bukan gaul dengan daun putat ka apa. tapi rasa dia aku taktau nak habaq. sumpah tasty. semalam dua bijik kereta konvoi semata-mata nak makan nasik goreng tu. dalam hati aku dah berdegup kencang. haha. weh, susah nak dapat kott unlesss memang ada orang tolong belikan. sumpah aku teruja. tapi sampai-sampai ja memang terima kejutan maha awesome. lampu kedai tak bukak. aku ingat ada surprise party yang dah dirancang or what so ever. tapi seriusly disappointed tahap zenith bila tengok kedai tu tutup. T.T

alang-alang dah sampai, ayah cari ja kedai tepi jalan dekat padang sera. perut masing-masing semua dah berdangdut rege-rege. oohyeahh. 1st impression, kedai macam tak laku ja. sebab nampak macam takdak customers. nasib tukang kedai tu hospitable. kalau dakk aku katok dengan kerusi plastik yang bagi dunia jadi tercemar nih. hee. btw, aku dengan umi order nasik padprik. honestly sedap. kira boleh tawan selera aku lah even aku memang tak banyak songeh bab-bab makan nih. ==' tapi kesian gila dekat wife dia. dah la masak sorang-sorang averagely pakat mintak menu lain-lain. kalau aku jadi tukang masak nih, dah lama aku pencen. hahahaha. deanna dengan dalilaa pulak order koeteaw kungfu. one word untuk semua makanan-makanan dia was fantastic. oleh itu, aku anugerahkan dia pingat jalan-jalan cari makan. hee.

p/s : untuk siapa-siapa yang berminat, kedai nih dekat dengan watt siam padang sera. sebelah balai polis. oke promote ni berbayar. esok saya pi claim dekat pakcik naah =='

Saturday, January 14, 2012

the village sindrome



In the name of ALLAH. the most lovable lord indeed

oke. sekarang aku bersemayam dekat kampung. weh, kampung aku maju kott. hee. tapi sumpah tak sunyi duduk sini. btw, nothing aktiviti had been done. sama ja macam duduk rumah. online and tv-ing. haiyya. currently with dalilah and deanna ;]

Friday, January 13, 2012

UPU? oke im done

In the name of ALLAH. the owner of soul and everything

oke. alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi. sebab lepas pelbagai ranjau dan sesi aku membebai sana-sini, aku berjaya jugak perhabiskan borang UPU. salah satu masalah laman-laman web goverment was dia asyik nak jamn dan keluar benda-benda aneh yang sememangya mencabar kesucian kemurnian hati aku. oke. perasan itu bagus. actually kalau boleh memang aku nak isi dari atas sampai bawah course undang-undang ja. tapi dah dapat nasihat cikgu jayjay. aku ikut jelahh. tahnks jugak untuk Faiq Aiman dari SBPI Batu Rakit sebab tolong aku. haha. cayalahh. btw, dea pun minat undang-undang tapi dia more to syariah. best jugak bila jumpak orang yang sama minat neh. hee.

  • PILIHAN 1 : ASASI UNDANG-UNDANG UITM
  • PILIHAN2 : DIPLOMA UNDANG-UNDANG UNISZA
  • PILIHAN3 : ASASI UNDANG-UNDANG UIAM
  • PILIHAN4 : ASASI TESL UITM
  • PILIHAN5 : ASASI UNDANG-UNDANG UITM
  • PILIHAN6 : DIPLOMA TESL UNISZA
  • PILIHAN7 : DIPLOMA BAHASA INGGERIS UPSI
  • PILIHAN8 : DIPLOMA KESIHATAN HAIWAN & PENTERNAKAN UPM
oke. actually yang bukan undang-undang tuh semua yang ala-ala kadar ja minat sebab desperate. tapi aku berharap sangat dan sangat untuk dapat undang-undang. ya ALLAH, permudahkanlah urusan aku ;]

munirah nasir ;]


In the name of ALLAH. the most merciful and holyness

oke. new entry untuk permulaan hari ni. harini aku sepatutnya pi melawat Usmar dekat hospital bahiyyah. dah janji dengan munirah. aleh-aleh dia tak jadi pergi. so, takkan aku nak pi sorang-sorang? dakk kott. actually, semalam munirah suruh aku terus terang apa pandangan aku dekat dia. weh dear. dekat im kott. jenuh aku nak karang panjang-panjang =='. btw, aku memang nak post pasal hang pun. hee. Munirah Nasir. aku kenal hang since sekolah rendah. sama lama macam mana aku kenai budak-budak sksat yang lain. yang bezanya hang dengan Hanisah pandai calmkan aku. hee. that's why hang special. ;]

tapi time sekolah rendah dulu aku tak rapat dengan hang. masa dekat smj pun cuma tegur-tegur haihai dan baibai ja. sebab hang kelas lain. tapi time f3 hang naik kelas kan. hang masuk kelas aku. time tuh aku tengok hang nampak awkward. yelahh. hang takdak geng time tuh. tapi aku dah kenai hang lama. so, aku boleh ja masuk dengan hang. semuanya going well sampai f4. bila f4 aku pindah pi KUPSIS. sama kes dengan Aireen, lepas sebulan aku pindah aku nampak hang beratur time nak kenalkan diri dengan 1st intake. time tu bila aku tengok ada hang dengan Aireen, i was like yeaah ada geng sekolah rendah.

pasai perangai hang? aku suka gila-gila hang. hang selalu happy. tapi aku ingat lagi time hang nanges depan aku. hang cakap hang tak happy duduk KUPSIS and sorts on. aku tau memang susah nak lupakan kenangan dekat smj. tapi aku cakap dekat hang yang tahan jelahh. tak lama dah setahun ja lagi. time tuh hang mai dekat kelas aku, 5SABAR. sumpah aku macam taktau nak kata apa. aku cuma mampu kuatkan semangat hang. sebab aku pun pernah rasa macam tu. tapi, bila aku dengar benda-benda tak enak pasal hang, aku pun macam tersentak. tu time awal tahun. aku macam tak tahu nak mengiakan atau dak semua rumours tu. kalau hang tanya la, sumpah aku tak ingat apa cerita-cerita tu sebab aku jenih cepat lupa apa orang gitau aku. hee. hang teror math! seriusly aku tumpang bangga bila hang selalu dapat fullmarks. acewwah. haha.

minggu SPM. minggu tuh memang semangat aku kurang. aku kurang bergaul dengan orang. tapi hang selalu mai study pagi-pagi dengan aku. bersila macam mintak sedekah depan dewan. weh, rindu time tuh. pakat kalut baca nota-nota penting. kalut hafal isi karangan dan yang paling ohsem, hafal ayat pendahuluan. time nak keluar dewan lepas habes paper BM, dalam hati, mesti karangan aku sama macam hang. haha. subjek-subjek lain pun sama. kita togather-gather bersila hafal facts. hahaha. sumpah macam annoying. ==' haritu time keluar pi pizza, terasa la jugak sebab hang cuma pi sat ja. yelahh. aku bajet aku nak jumpak semua. pastu time nak pi smj, cakap nak join tapi last-last baru jumpak dekat jalan hang nak lintas. tu pun kes teman pi tandas sampai kena masuk smj cari tandas. haha. btw, aku rasa happy kalau tengok hang happy. thanks sebab selalu kuatkan semangat aku time aku jatuh. thanks untuk semua. i owe you. ;]

oke. aku rasa dihargai


In the name of ALLAH. my lord who conquer the earth and sky

oke. semalam cikgu jayjay ada send no pin upu dekat aku. dengan penuh rasa berbahagia aku terus check in masuk laman web dia untuk sesi memilah course yang aku nak. tapi malang memang berbau. bila login ja dia xmau masuk. dia cakap yang no pin aku silap. watapakk. sumpah aku rasa cuak. yealahh. terus aku mintak number ckgu jayjay dekat Afaf Zulfa. btw, time memang kalut sampai tak dapat pikiaq yang no cikgu memang aku dah ada. ==' so, aku call la cikgu. mau dak. mak aku pun tumpang kalut. cikgu cakap nnti cikgu check dengan bank. so aku pun chill la balik. sorry, I ni memang hormon tak berapa nak stabil. kejap oke kejap dakk. haha. lepas solat jumaat cikgu text aku. dia cakap yang no pin aku tak bermasalah. dengan hati yang bercampur-campur antara awkward, aneh dan pelik. terus aku terkam lappy aku yang memang tak pernah shutdown tuh. cepat-cepat pergi dekat laman wb dia. letak no pin. alhmdulillah boleh. tapi... something wrong somewherelahh. aku taktau nak kata lagu mana. memang seems weird for me. then aku texting cikgu yang aku nak jumpak cikgu petang nih. perhaps yang aku memang nak pi melawat adik aku. so, lepas lunch dekat astaka, aku pergi berseorangan membawa diri pi pondok guard makcik shon. btw, aku suka makcik nih. aww*. haha. so, aku bawak keluaq laptop sebab dah cakap nak guna laptop sendiri. walawehh. WIFI x dapat kott. hampehh. tertunda rancangan aku. so, alang-alang cikgu dah mai aku tanya macam-macam pasal upu and sorts of things. kesian cikgu datang nak tolong tapi tak berdaya la pulak. SHIT. oke mencarut sikit-sikit memang dibenarkan (?)

ooh. back to the title, time tengah sembang-sembang talking-talking gebang ni lah ramai adik-adik f2 datang. sumpah terharu. depa gitau macam-macam dekat aku. yang paling terkejut bila depa cakap yang DELTA dah kotor. btw. DELTA nih rumah aku time aku tinggal berhibernasi dekat KUPSIS. OMG! tu la. dulu bila maktiri ni ada tau pun kena jaga kebersihan. so, bila aku dah takdak. rasakan. ahha. yang aku heran apa yang abng-abng f5 DELTA tahun ni buad? ya ALLAH, sanggup tinggal dalam kotoq? takpa, cuti raya cina nih aku serang sorang-sorang MAJLIS TERTINGGI 2012. tak kan taktau nak urus rumahh? hangpa ni lahh. tadik Aiman Md Noor jumpak aku. dia nih F3. kira depa ada wakil jugakk la mai jumpak aku. bukan apa. aku dengan adek2 f3 nih ada problem sikit. tapi dah settle kott. perangai still sama. depa ni manja-manja cek ooi. haha. cuma bila Aiman Haziq cakap depa still budak paling kecik dekat DELTA, i was like. kesian hangpa nooh. ahha. kena jadi orang suruhan lagi. takpa-takpa hangpa boleh jadi hebad nanti. hee. sabar ja naah adek-adek. abang doakan yang tahun nih DELTA jadi lagi hebad dari tahun lepas. yelahh. kami dah cuba jadi contoh yang terbaik untuk hangpa. so, aplikasikan. hehe. baiklah sangatkan =='.

Thursday, January 12, 2012

great. ALLAH balas dekat hang


In the name of ALLAH. the most merciful and full with love.

oke. malam nih aku rasa bahagia. tetiba* rasa bahagia dengan kesedihan orang. aku kejam? weh memang aku kejam. tapi aku rasa aku tak sekejam pompuan nih. pompuan yang buad kawan aku merangkap sepupu aku sedih. aku memang tak boleh dengan pompuan ni lama dah. wehh. kakcik bersabaq bnyak kott. aku tak pernah jumpa pompuan sekuat kakcik. tapi hang? macam sial. sorry to say. kalau boleh memang aku nak tulih dekat status hang "you deserve it". Fyi, jantan tuh memang macam haramm. aku pun tak faham pasai apa hang nak sngat dea dari kakcik. dari satu sisi aku rasa thankful dekat hang sebab hang buad kakcik sedaq yang jantan tuh totally whore.

sebelum nih, hang dok perli-perli kakcik. aku memang kesian dekat kakcik. dea polos weh. aku kenal dia since aku lahir. dea dah macam kakak au even umur sama. aku memang tak suka kalau orang buad naya dekat dea. dah kott. lepas nih aku harap hang dengan jantan hang tak gaduh na contact kakcik kot. biaq dea ada hidup dia sendiri. dea selalu cerita dekat aku. untuk pompuan nih, weh hidup nih macam roda. kadang-kadang hang dekat atas. kadang-kadang hang dekat bawah. semua benda boleh jadik. so, jangan hidup selesa sangat. baru hang rasa macam mana hang buad dekat kakcik dulu. again hey, hella bitches you ain't be happy but at least aku rasa puas baca status2 hang. salam alaikum ']

them not damn


In the name of ALLAH. my lord of success and purity.

oke. post nih tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati cuma entri suka-suka semata-mata untuk menunjukkan aku punya masa terluang yang amat banyak. bila hati menjadi suka, semua benda yang kita buad jadik gumbira. okeh. langsung takdak kena mengena. semua nih cuma my 1st impression ke atas beberapa manusia-manusia. nih. actually, semua nih atas permintaan mereka. maaf. aku memang tak pandai nak menipu.

  • Afaf Zulfa - makhluk pertama. haha. oke fine. first time aku dengaq nama dea was 2009. time tuh aku dok dengaq pasal budak pandai SMKBBD. and i was like. sapa dea? naluri hati aku memang meronta-ronta nak tau. sapa dea Afaf Zulfa. yelahh. nama dea nampak pelik. orang mana? Russia eh? sampai satu masa tuh aku add dea dekat myspace. oke. zaman nih memang myspace bermaharajalela. aku suka benda alah nih. add tapi aku tak tegur pun la. sampai la satu masa bila tawaran SBP keluaq. dapat tau yang minah nih dapat satu sekolah dengan aku. dengan bajet mesranya aku tegur dia. ooh. baik jugak dia nih. sabar2. tu baru impression dalam myspace. nak jadikan cerita lepas seminggu duduk hostel aku dengan beraninya pi tegur dea. weh, hang kenai aku dak? nahh. jawapan yang berdezuup. " hang sapa? aku kenai hang ka?" cilaka punya jawapan. tobat malu. hahah. btw, bagi aku afaf nih seorang yang ceria tapi kalut. and dia ada stylelahh. haha

  • Nadia Rosli - ehm2. hat ni susah sikit. impression aku? frankly cakap, dalam hati waah nampak macam SAMSENG tapi tudung labuh. haha. dulu masa tahun lepas bila dapat tau dea jadi badar, I was like biar betul! macam-macam aku pikiaq pasal dea. tapi, alhamdulillah. tahun 2011 bukak mata aku sapa dea yang sebenaqnya. dea actually baik cuma budjet dea terover sikit. haha. sori naah. aku respect dea sebab dea ada ilmu agama. tak malu nak cakap terus terang dan obviously daring. berani wooh.

  • Amira Aireena - nih kawan aku yang super lama aku kawan dengan dea. aku sekelas dari drjah 4 sampai drjah 6. bayangkan dulu samapi 24 hours boleh kata aku nampa muka dea. dari sekolah sesi pagi habes petang. smbung pulak malam dekat tusyen. hukung minngu dekat tusyen lain pulakk. haha. kira aku dengan dea ada bnyak masa bersama la. haha. even dulu ayah dea cakap kami ada skandal. pakcikk, anak pakcikk yang ngorat saya. =='. Aku ingat lagi, time aku nak pindah dari SMJ pi KUPSIS, aireen dok dekat koridor. haha. sumpah sweet. dea cakap dea mesti rindu aku nnti. sebulan aku dok sana, aleh-aleh aireen dapat sana jugakk. gembira gila. kira macam jejak kasih la. hee. btw, I know that she is wonderful. keep it up girl. haha

  • Aimi Sairah - orang dea senyap-senyap ja. dekat sekolah pijak semut pun x mati. haha. tapi bila dalam pesbuk. masharabbana, gila ahh. perangai kalah minah-minah dekat atas. haha. mula-mula tuh ada sedikit rasa pelik la dengan minah nih. macam-macam aku pikiaq. xkan dea tulis macam nih? kena hack kott fb dea atau adek dea guna. sampai satu masa aku piiaq dea nih macam dalam cerita novel tuh. alaah. yang HYDE2 tuh. oke. lupa tajuk. haha

  • Nurmatul Shida - studied in MRSM TAIPING. she is the most talented tresurer. ahaha. tobat aih. dea nih bendahari sejati. ta kira kami keluaq pi mana2, dea mesti pgng duit. x kirala nak bayaq makan ka atau beli buku. haha. dea nu pun superlama dah kawan dengan dea. bayangkan aku sekelas dengan dea direct dari darjah dua sampai form3. sumpah tak tipu. haha. aku suka kawan dengan dea sebab dea ni antara manusia-manusia yang faham aku. gila hang x faham kalau dah sekelas selama tuh. haha. rasa terkilan jugak la sebab tak dapat nak sekali time f4 dengan f5 tapi alhamdulillah aku tak pernah putus contact dengan dea. ;]
btw, seperti di atas, entri nih tak berniat nak mengaibkan sesiapa. ahah. ia hanyalah permintaan puan-puan punya nama sendiri. btw, nice to know all of you. may ALLAH bless us. AMEEN ;]




cheers approved?


In the name of ALLAH. my lord

oke. saban hari aku tengok suasana dekat FB semakin down and down. tak la selalu aku rasa tapi going to be almost of time. kalau nak happening pun aku bukak group. tapi tu lahh. bila masuk group dea jadi ramai sangat. masing-masing nak bercakap. at last, orang-orang yang menonjol ja yang dapat perhatian. sigh*. haha. btw, orang selalu update status cakap yang kawan yang online bergenuak tapi yang nak menegor tuh sorang pun tadak. weh chill lah, aku pun rasa macam tuh. bayangkan, bila depa nak add. amboih. panjangnya list. frankly speaking, aku nih pon memilih jugak orang yang aku nak approved. yeallh. takkan semua kita nak approved. bukan aku kott. so, hangpa patut bersyukur aku approved. haha. oke bajet terbaek. masalah timbul bila kita dah approved. naah. haram satu apa pun tak kata. weh cibai. terbaek ah perangai hang. yang satu lagi spesies nih. aku tau la hangpa HOT. hangpa PEMES. thank you la sebab approved aku naah. tapi, bila aku cheers. ada ke patut tekan like ja?. naah jem. haha. pastu bila orang tak tegur kau kata macam-macam pulak. manusia-manusia. btw, aku nih dah la jenis cepat menyampah dengan perangai lagu nih. oke. diam.

Wednesday, January 11, 2012

she is awesome


In the name of ALLAH. The most merciful and lovable.

oke fine. aku rasa macam makan ganja ja bila buad blog nih. ada ja benda aku nak sangat simpan ketat-ketat dalam perut monster nih. hahaha. oke. it is about one of my best-est friend ever. Hanisah Rahmat. seorang gadis riang yang bagi aku cukup sempurna. weh-weh. kawan ja naah. haha. Aku start kenal dia time aku form2. time tuh aku baru ja naik kelas. aku tak kenal minah ni sangat, yelahh sebab aku tengok dia nih macam buas pelik ja. dia dengan geng-geng dia duduk belakang. aku pulak semestinya duduk depan. pelajar cemerlang cekk ooi. haha. itu auta. masa f3 la aku mula rapat dengan dia. semuanya sebab aku selalu balik lewat dari sekolah. selalu lepak dengan dia dan jugak kak farhain. serius best. merapu saja tak habis-habis.

lepas results PMR. kami satu geng cakap tak mau pindah. macam lawak kott. tapi yang sedihnya bila buad pemilihan subjek tambahan. aku tak sekelas dengan dia sebab aku ambik subjek geografi. hanisah pulak ambik ICT. memang whore tahap lah waktu tu. tapi aku tak kesah sangat sebab waktu balik dengan rehat still boleh jumpak. sampai satu hari, aku dapat call dari shahrul'izzati or i called her caun. dea menjerit-jerit time tuh sebab kami lima orang dapat satu sekolah. it was aku, ku adzmina, haslina, hanisah, nazratul and herself. memang happy tahap kott. cuma rasa kesian dekat nurmatul. petang tu sebelum pindah kami berkumpul dekat pondok guard. semua janji nak stay dekat sana sampai habis SPM. so, the journey start dekat sekolah baru.

alhamdulillah, gila amazing bila aku dapat satu kelas dengan hanisah dan nazratul. haslina pulak satu kelas dengan mina. cuma caun ja yang sorang-sorang. tapi adat kan bila dah pindah tempat baru. masing-masing macam ada haluan sendiri. bermasam muka. tapi alhmdulillah aku dengan hanisah maseh oke. tengah hari tu, PRS ada buad luahan hati. aku suarakan jugak semua benda tak puas hati dekat depa. guna pembesar suara sekolah kott. memang rare habes. munirah nasir terus datang dekat aku. nanges. malam tuh, kami semua berkumpul dekat kelas aku. semua janji everything will be normal.

tapi jodoh mungkin tak lama bila Nazratul ambik keputusan nak pindah. oke. tu pilihan dia. aku tak berhak pun nak halang. time form 5, aku punya hormon memang tak stabil. bak kata hanisah. haha. aku mudah burst. tempat untuk aku pour semua nih totally to hanisah dengan munirah. betulkan apa orang cakap, even kita dapat kawan baru. kawan lama jugak yang faham akan kita. btw, bagi aku hanisah ni memang kawan yang superb. dea sentiasa ada untuk aku. accewwah. haha. aku saja buad entry khas sebab dea dah nak smbung UTP. to those guy out there, hangpa jangan buad dea nangis. tolonglah sebab aku nak dea kuat. so that dea boleh nasihat dekat aku time aku down. to her, thanks sebab bagi nasihat dekat aku. insyaALLAH aku pegang kata-kata hang. elok-elok naah. kalau hang nanges gitau aku. boleh nanges sama-sama. haha. btw, aku sayang hang ;]



Friendship is a collection of hearts ready to give, share and understand. It never fades and never ends. It only reminds us life is not perfect without a friend.

Tuesday, January 10, 2012

their fate


In the name of ALLAH. the most merciful and caring

oke. harini aku nak cakap tahniah dekat semua member-member aku sebab hangpa dah dapat peluang keemasan untuk sambung belajar awal dari kami. mungkin ada dalam diri hangpa cakap yang hangpa tak deserve benda nih. weh, chill lah. semua benda dah tertulis kan. aku tumpang gembira as long tengok hangpa bahagia.

  • Sumayyah Samat, budak kecik dari Baling. weh, tahniah. terasa gila bila hang tak gitau aku yang hang dapat offer pi UTP. btw, hang memang beruntung sebab hang memang anak PETRONAS. belajaq elok-elok weh. sumpah rindu hang. dengaq sora hang yang macam budak kecik. haha. pi sana jadi matured sikit. janngan bagi orang usik-usik hang. biaq kami geng-geng KUPSIS ja boleh. haha

  • Hanisah Rahmat. minah top raner paling tak ketahuan pernah aku jumpak. haha. seriusly tahniah sekali lagu weh. even baru ja keluaq dengan hang. aku tau hang memang deserve it. hang pandai. sumpah rasa best ada kawan macam hang. hang dah macam crying shoulder untuk aku. benda-benda yang buat hang down cuba hang lepas jauh-jauh. aku tak suka kalau ada orang buat hang nangis sebab nanti hang tak kuat. macam mana aku nak pi nanges dekat hang. haha

  • Fahmi Shahrim. budak MRSM Kubang Pasu. sepanjang aku kenal hang. hang memang suwit. haha. la ni hang mesti tengah belajar kan. hari pertama masuk kuliah kott. haha. belajar elok-elok weh. hang kan nak fly pi oversea macam kak hang. pasal hubungan hang. aku tau hang sedih kan. takpa. nanti mesti hang jumpa hat lagi oke dari dea. mungkin dea maseh belum bersedia. hang sabaq naah.

  • Dayana Dunian. minah bajet yang comel. haha. suka keluaq dengan hang. haha. jenug renggah gelakk. hang dapat UNIKL kan? tahniah. dah la dapat SKIM PELJAR CEMRLNG. fuhh. terbaekk ah hang. haha. semoga hang berbahgia dengan cik abng hang. btw, he's HOT. hahaha. sumpah tak malu cerita semua benda dengan hang. memang genetik tak tau malu kott noh. haha
aku tau. ramai lagi yang dapat. tapi hangpa seriusly orang-orang yang selalu buad aku senyum. haha. karenah hangpa. waah tobat terbaek. stadi elok2 weh. cheers ;]



In the name of ALLAH. lord of physical and soul

overthinking. memang type aku. semalam aku tengok drama melayu dekat PRIMA. tajuk ISYAALLAH kott. its about seorang nenek yang terpaksa jaga cucu-cucu dia. damn. bila aku tengok dea punya susah payah nak besarkan cucu-cucu dea yang perngai sumpah mcam lahanat tuh, serius aku nangis sampai tersedu-sedu. aku teringat dekat nenek aku. aku terbayang kalau tuh situasi aku. ntah-ntah perangai lahanat depa tuh aku pernah buad. ya ALLLAH. semalam tuh memang burst habes. dengan parents aku semua dah tidur. memang tahap layan blues kott dah la time tuh mmng dah malam. 1.30 am kott. memang sial lahh. nak tidur pun kurang enak. haha. yelahh. air mata maseh tak kering lagi. kawan-kawan aku pernah cakap. hati aku ni soft. yes. memang. aku paling pantang tengok orang nangis. aku pun akan nangis sekali. tuh dah jadi habit kott even aku tak tahu apa yang orang tuh nanges. that's why aku lebih senang duduk suka hati sebab bila dah mula burst. susah nak berhenti. haha. btw, sepanjang 3 bulan nih, air mata aku memang mudah mengalir sebab HANG. i can't stop thinking pasal semua tuh. memang aku tak boleh nak bajet cool. sampai satu masa aku nak HANG hilang dari hidup aku. ntah. tapi yang tuh sebenarnya. aku rasa baik untuk kita. grr. T.T


oke. aku sombong dan ego



In the name of the almighty ALLAH. the most peaceful and caring

oke. aku cakap terus terang yang aku memang seorang yang agak sombong dan punya ego yang tinggi. pengakuan berani mati kott. tapi semua benda tu bersebab la wei. semuanya based on impression aku on somebody. aku allergic dengan minah-minah gedik, mamat-mamat yang dah rasa diri top dan perokok-perokok yang tegar. all of em are fucking worst. aku memang tak suka. tapi aku senang ja. kalau aku tak suka. aku hanya diam dan ignore orang tu. satu lagik. aku paling tak suka kalau orang betrayed aku. weh, sumpah manusia mana yang tak makan hati kalau kawan yang kita anggap special buat taik dengan kita. SAKET kott. aku tau kadang-kadang perangai aku memang emotional. aku boleh marah dan maki orang kalau aku rasa fed up sangat. kira oke kan dari aku terus hempuk dengan kerusi meja. =='. tapi untuk kes nih. memang aku tahu aku salah. biasalah manusia. ego. aku boleh mengaku aku yang salah tapi aku takkan senang-senang nak baik macam dulu. even dalam jantung aku, aku nak yang sebaliknya. damn. ntah. aku pun kadang-kadang tak faham dengan perangai aku. it can be a split personaliti. tapi chill. as long hangpa tengok aku maseh tegur say haihai dan babai dengan hangpa tuh kira hangpa oke la bagi aku. to him, aku tau dah banyak kali aku mintak maaf dengan hang. hang pun dah mintak maaf dengan aku. tapi, aku harap hang yang mulakan step. honestly, yang tu ja aku mintak. sebab aku nih SOMBONG. yes it is true.



malau again. riding

In the name of the almighty ALLAH, the most merciful and caring

oke. pagi nih alhamdulillah selesai jugak latihan praktikal dan teori almost 6hour. pagi nih aku tak la rasa janggal macam awal-wal pergi dulu. yelahh. naseb baik ada kawan. thanks umar yaakob. haha. kalau dak. mati kutu aku. oh ya. dalam dewan tuh terserempak dengan sorang lagi budak ex SKSAT. Tuan Mustaqim kalau aku x silap nama dia. ermm. al maklumlah. aku nih bukan jenis kenal orang dan peramah time dulu kala. haha. thanks kubang pasu science school sebab taught and build my soul. haha. tak habes-habes nak melangit puji. sebenarnya, xdak apa pun benda menarik. cuma terpanggil nak tulis something pasal experience nih due to umar's post

pasal driving class. btw, everything seems okay cuma aku rasa agak kekok nak angkat tangan dan perlbagai isyarat yang buad aku yang sememngnya ohsem dalam bab membawak moto nih jadi macam orang baru belajar. oke fine. i am lying. memang rasa penat kuasa enampuluh. wehh, dari jam 7.45 am lebih lebih aku dah terpacak dekat kedai uncle tuh. pukul 6.15 pm. baru sampai rumah. damn. sampai2 terus aku tidoq. memng kelia kalau waktu tu tidur kan? jaga-jaga dah pukul 8.00 pm. adek kejut solat maghrib. seriusly aku cakap memang penat.

Sunday, January 8, 2012

malaysian are L A M E




In the name of ALLAH the most merciful and lovable

oke. ni memang awkward. pagi tadi kan heboh pasal ANWARIBRAHIM. then, aku cuma tweet benda yang aku rasa betul. btw, x mention pun nama sapa2. then ada dua orang mamat yang aku langsung tak kenal ntah dari ceruk alam mana MENCIBAIKAN aku. sebagai seorang yang BAEK. aku cuba nasihatkan mereka dan cakap yang family aku tak pernah ajar cara mencaci orang. seap mintak maaf. HAHA. then dea balas yang dekat atas-atas tuh. hey brother, sori lagi sekali. aku malas nak layan orang-orang macam hangpa. and for your information aku pun boleh mencarut lahh. FUCKOFF. la'natullahi alaih

totally GREAT



In the name of ALLAH the most merciful and with a great love

Aku selalu tertanya-tanya. kalaulah aku meninggal satu hari nanti, sapa yang akan jenguk aku. melawat aku. memnag time kita maseh bernafas, kawan-kawan ramai. tapi time roh dah meninggalkan badan. is it ada yang akan iring aku ke kubur. aku memnag pernah ajukan benda ni dekat kawan-kawan aku. semua terdiam tapi bila Fahmi Shahrim cakap yang selagi dea pun maseh bernyawa god wills dea datang. HAHA. mintak mati memang totally HARAM dalam Islam. tapi sentiasa ingat mati is a SUNNAH. tapi bila kita teringatkan mati, ada satu weird taught dalam hati. eh2, ni ka apa yang depa cakap as buang tabiat? freaking out kott. manusia memang takutkan mati. takutkan ke neraka. yes aku pun sama. tapi ntah. amalan-amalan pun cuma bergnntung pada yang WAJIB ja.tupun selalu termissed. aku sedar siapa aku. MAY HE GUIDE US TO HIS LOVELY PATH. AMEN

when HE decide it



In the name of ALLAH the most merciful and full with love

salam alaikum ya ikhwan dan akhwat sekalian. ehm2. dah macam kata-kata pensyarah Arab la pulak. fine. this is something question to myself. soalan yang selalu berlegar-legar dalam kepala aku. pasal orang yang 'ALIM' konon-kononya yang selalu ingat they are in the right path. oke. bukan aku nak condemn tapi its happen around us. fine. tadi aku tengok SI TUDUNG TWEET sementara tunggu iklan MASTERCHER. btw, tahniah dr.ezani. hahaha. you owe me. (?) back to the topics. dalam cerita SI TUDUNG TWEET, dia cuba gambarkan yang tak semua orang pakai tudung, ketayap-ketayap putih serban lilit ni baik. tapi ada yang macam WHORE. oke saya ulang untuk lebih jelas macam W H O R E. oke. tu realiti untuk gades-gades bertudung sekarang.memang kira alhamdulillah dah lepas dah bab bertudung tapi kalau akhlak x menggambarkan yang sebenar, better yang non hijabi kan? bila cakap pasal agama. wahh. berapi-api tapi? macam tin kosong. dah la. bila agama diperalatkan untuk benda peribadi. benda busuk jadi wangi. bangkai kuman di seberang kau nampak. bangkai gajah depan mata boleh kau pejam. memnag kejadahh la makhluk-makhluk nih. dah la susah nak terima pandangan orang. cuma terima kata-kata TOKGURU ja. wadapakk. kalau ulamak-ulamak muktabar takpa la jugakk. to those yang terasa dengan entri nih. beli cermin hat besaq naah. smbil tuh tenung diri sendiri. kita memnag x sempurna tapi at least HE gave us akal ataupun cerebellum untuk menafsirkan setiap tindakan kita. Adios.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...