Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Friday, January 6, 2012

its cumpolsary. not an optional


in the name of ALLAH, the most merciful and lots with love

oke. ni bukan entri untuk merapu. its more on my own perception. wanita-wanita sekarang memang sudah ramai yang bertudung. yeah, bertudung tanpa mengikut syariat. maybe mungkin as a part of culture or fashion. tapi at least mereka mempunyai kesedaran tentang kewujudan kain-kain untuk menutup helain rerambut mereka. paling aku tersentap bila dengar ngomelan-ngomelan artis-artis bila diajukan mengenai tudung. the most well-known answer yang dah macam skema skrip untuk mereka of course serupa. kena ikhlas lah, belum sampai serulah. hey, Allah boleh cabut nyawa hangpa bila-bila ja weh. btw, benda ni benda yang compulsory and its not an optional. masing-masing dah mumayyiz kott akhwat-akhwat sekalian. fiirkan dan selamat beramal.


p/s : Tiz Zaqyah punya reaction

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...