Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Sunday, January 8, 2012

when HE decide it



In the name of ALLAH the most merciful and full with love

salam alaikum ya ikhwan dan akhwat sekalian. ehm2. dah macam kata-kata pensyarah Arab la pulak. fine. this is something question to myself. soalan yang selalu berlegar-legar dalam kepala aku. pasal orang yang 'ALIM' konon-kononya yang selalu ingat they are in the right path. oke. bukan aku nak condemn tapi its happen around us. fine. tadi aku tengok SI TUDUNG TWEET sementara tunggu iklan MASTERCHER. btw, tahniah dr.ezani. hahaha. you owe me. (?) back to the topics. dalam cerita SI TUDUNG TWEET, dia cuba gambarkan yang tak semua orang pakai tudung, ketayap-ketayap putih serban lilit ni baik. tapi ada yang macam WHORE. oke saya ulang untuk lebih jelas macam W H O R E. oke. tu realiti untuk gades-gades bertudung sekarang.memang kira alhamdulillah dah lepas dah bab bertudung tapi kalau akhlak x menggambarkan yang sebenar, better yang non hijabi kan? bila cakap pasal agama. wahh. berapi-api tapi? macam tin kosong. dah la. bila agama diperalatkan untuk benda peribadi. benda busuk jadi wangi. bangkai kuman di seberang kau nampak. bangkai gajah depan mata boleh kau pejam. memnag kejadahh la makhluk-makhluk nih. dah la susah nak terima pandangan orang. cuma terima kata-kata TOKGURU ja. wadapakk. kalau ulamak-ulamak muktabar takpa la jugakk. to those yang terasa dengan entri nih. beli cermin hat besaq naah. smbil tuh tenung diri sendiri. kita memnag x sempurna tapi at least HE gave us akal ataupun cerebellum untuk menafsirkan setiap tindakan kita. Adios.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...