Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Monday, May 7, 2012

Asasi Undang-Undang UiTM. Dreams really comes TRUE..

In the name of Allah, the most merciful and powerful indeed

Alhamdulillah syukut ke hadhrat ilahi sebab Dia tak pernah mengecawakan aku dan sentiasa perkenankan semua doa-doa aku. ya aku tahu, Dia sentiasa ada untuk kita dan mendengar semua keluh kesah dan permintaan kita. saya sayang Dia. Dia pernah berfirman dalam kalamullahNya, 

Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah) bahawasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepadaKu, maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah)Ku dan hendaklah mereka beriman kepadaKu, agar mereka selalu berada dalam kebenaran. (Surah al-Baqarah: 186)

Dah lama rasanya aku tak buad pasal dalam blog nih. alahai, ada ja peminat peminat yang suruh aku update. muahahaa. *itu propa* thanks jugak sebab even dah lama tak update tapi traffic tetap berjalan. wei, terharu weh terharu. *lap air mata sambil flip rambut* ciss gedegang orang tutup pintu

ekceli, aku rasa sangat-sangat happy harini. bermula dari semalam, hati aku berdebar-debar nak tahu pasal keputusan kemasukan ke Universiti. dari satu jam ke satu jam, rembesan hormon adrenalin sentiasa meningkat. nak tidur pun tak selesa, nak makan ja masih berselera. hahaha. and tepat jam 11 setengah, aku saja ja gatal gatal gedik nak isi number kad pengenalan even dah tahu yang hanya boleh cek lepas pukul 12 tengah hari. gila bapak terkejut aku. apa yang aku mimpi, aku doakan selama nih terkabul jugak. I am really praised to Him. 


sumpah aku speechless. alahai, mahunya tidak angan-angan yang selalu jadi mainan bibir nih dah jadi kenyataan. thanks jugak dekat kawan-kawan, senior-senior dengan cikgu-cikgu yang banyak bagi dorongan dekat aku. wahh, sangatsangat dihargai. Untuk kawan-kawan yang tak dapat apa yang dihajati ataupun tak dapat mana-mana course dalam Universiti, be positive, rezeki Allah tu maha luas. keep on du'a. insyaAllah, dia akan dengar semua rintihan dan permintaan kita. have a faith on Him. hangpa boleh punya. InsyaAllah.

setiap jalan yang Allah dah atur dah dekat kita dekat Luh Mahfuz. cuma kita ja yang perlu cari jalam tersebut. be more macam geng2 Avengers *eh apa kaitan? ciss* 

Mintalah kepada Allah Swt dalam apa jua keadaan, dalam hati dan juga dengan adab-adab berdoa serta waktu-waktu berdoa yang terbaik. Setiap manusia tidak lari daripada menghadapi pelbagai masalah. Bila kita merasakan tidak ada tempat mengadu, hilang arah tujuan, ingatlah sesungguhnya tidak ada daya dan upaya kecuali dengan pertolongan Allah.Kembalilah kepada Allah, berserahlah sepenuhnya kepada Allah. 

Yakin lah Dia tidak pernah meninggalkan kita sendirian. Suburkanlah iman di hati dan selalu menginsafi diri. Sesungguhnya setiap ujian itu adalah pembuka jalan untuk kembali kepada Allah. Inilah caranya Allah menuntun kita agar tidak jauh daripadaNya.Mintalah pertolongan daripadaNya dengan menggandakan kuasa sabar dan memperbanyakkan solat. Perteguhkan tawakkal dan redha dengan takdirNya. Kembalilah kepada Allah dengan memilih jalan kehambaan. InsyaAllah di situ akan ada tempat bagi melabuhkan jiwa yang kepenatan.

p/s : tahniah dekat kawan-kawan Zenith sebab ramai yang dapat course yang happening. tahniah jugak dekat kawan-kawan alam Maya aku yang sporting dan supportive. sayang hangpa lah wei. oh ya, Blogger cantik Liyana Izzati pun dapat sama jugak dengan aku. ehem ehem. *Si Kimy Hengsem tendang aku dari belakang* cisss ciss ciss
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...