Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Saturday, August 18, 2012

Night day out. Le' Zenith

In the name of Allah, the most merciful and powerful indeed

Alhamdulillah, segala yang dirancang menjadi kenyataan even pada mulanya aku ingat memang dah tak jadi. ekceli, aku memang dah set up dengan Fahmi Haziq nak iftar sekali dengan geng-geng Jitra. tapi ntah macam mana, tetiba rasa macam nak kansel ja sebab Aireen ngan Syaza tak boleh ikut sebab pagi tuh depa baru ja sampai. Fauzan pulak macam nak pi tak mau pi ja. so, Fahmi cakap, takpalah dia mai Jitra hantar aku punya kain pelikat. erghh. Parents aku pun dah blah balik kampung as aku still tunggu si jantan nih mai rumah. Ya Allah, sumpah tunggu lama nak mampus. rupa rupanya dah terlepas pi Taman Suria. 

Aku pun apa lagi, pi turut dia naik kereta. Dah la jalan sesak, jammed pulak tuh. sabar jelah. alahai, nak jadi cerita, sampai dekat Taman Suria aku nak kol dia tak boleh. Kredit cuma tinggal sepuluh sen. Text Aireen suruh dia kol balik cakap urgent. lepas setori ngan Aireen, Aireen suruh gather depan rumah dia sebab Fahmi tau rumah dia dekat mana. lol. sampai ja sana, memang tak sempat lah kan untuk aku balik kampung. set, nak iftar dekat rumah Aireen ja. hohoho. 

Me is comel, Anis is Lawa, Aireen is bajet bajet pemalu dan Afaf minah tawadduk UIA. *itu paha Fauzan.* ahahha

Lepas Iftar, semua siap nak keluar as lama kan tak jumpak. Kol Anis ajak ikut. And she agreed. wuu, hotsetaf weh hotsetaf. hahaa. then, pi fetch Fauzan sebab dia mengidam  Tutti Frutti. eheh, time tengah melahap Tutti tulah, tetiba Afaf datang. sumpah terkejut. and that day, i was like. Ya Allah, Allah dah rancang semuanya. and everything happened secara tak dirancang. haha. kalau fikir balik macam lawak ja. dengan macam-macam yang jadik. dari nak cari parking and etc etc. kalau nak taip, sumpah buad malu diri sendiri ja. =='

Lepas bertutti, we were supposedly heading to Alor Setar, tapi as masing-masing timbul idea macam-macam sat nak pi sana sat nak pi sini, we were circulated at the same place for a few times. haishh. memang gila. Lepas keluar ikut jalan sana, keluar ikut jalan sini, we are having late night western food at Football Marche' Restaurant. boleh tahan la makanan dia. cuma lack of variation sebab tukang masak balik raya. erk. pun boleh makcik ooi. 


lastly, thanks for the day, even kita sampai rumah dalam duabelas setengah macam tuh. it was a pleasant night for me. Ukhwah Fillah abadan abada. illal liqa'

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...