Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Saturday, December 22, 2012

Calming a Lion. It's a Mid Sem

In the name of Allah, the most merciful and powerful indeed

Alhamdulillah, aku tak pernah lupa nak mulakan sesi penaipan dengan praising the almighty. Alhamdulillah jugak, harini aku berjaya bangun pagi awal awal dengan jayanya due to massive headache last night dan Alhamduliillah jugak sebab ramalan demi ramalan manusia yang kononya dah berjaya pegang tugas Tuhan ternyata salah. yeay. Bangun pagi, check notification on Facebook. wah wah wah, ramainya yang berkongsi idea on what should our prestigious club, Prelaw Club do to fill up and collects all the new and fresh memories for this second semester.

Bangun pagi jugak, tekan dashboard blogger. Ramai kengkawan yang dah update blog and i was like tersebak when i read one of the post. dude, you may get a better person. Bak kata Amir dalam novel Kelabu, bila kita dah nampak kebahagian, kita teruskan pencarian walaupun kita tak pasti jalan atau cara yang kita ambik tu betul atau salah. omaigad, im creating a quotes yang aku rasa macam lain je dari line line novel tu. hahaha. abaikan. Harini hari yang ketiga aku dekat rumah secara practicallynya tapu secara realitinya, harini baru hari yang pertama mungkin tapi mungkin tak jadi yang pertama sebab the whole three days semuanya habiskan masa dekat rumah nenek. phewh

Activities? sangat puas hati. mula dengan sesi barbeque, tengok movies dengan le cousin, pergi kenduri kaum kerabat and more. memang tak ada masa untuk aku menelaah pun lagi buat masa sekarang. kihkih. Oh ya, semalam pergi kenduri Muiz dekat Darulaman Golf and Country Club. oklah dapat jumpak Muiz and a few of Pioneer's senior. then, aku nampak ex ex roomates aku. Biawak, Obi dengan Nation. And i was like segan gila nak pergi tegur berdepan. sori wei sori. Mesti kena cop menyombong lepas ni. *lempang tiga kali*

second semester? quite okay from what i really imagined. aku rasa blessed bila dengan kengkawan. cuma memang kita tak boleh nak puaskan hati semua pihak dan kita sendiri tak mungkin rasa puas hati dengan orang lain. i'm trying to get rid all those silly feelings. aku tak nak benda benda remeh macam ni jadi issue sebab wallahi, aku sayang rumets rumets aku. and for the assignments, i'm still goyang kaki sambil usha sana sini without any improvements. sumpah rasa malas nak macam nak humban diri sendiri dalam lombong. heh

p/s : ayah told me yang JPJ test kali kedua ni on 30 december. memang ponteng kuliah pulak lah kan aku kali ni. fighting fighting. i need that licensed. T.T

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...