Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Wednesday, January 7, 2015

Kental ah

Bismillah

Cakap pasal hati, i do notice yang sesetengah orang hatinya rapuh.
I can see on how they reacts on my words,
I can see on how they interacts with things.
Or human being.
Okay. To be honest, i used to be one of them'
It ain't cool okay untuk tiba tiba kau senyap
Senyap yang literally means sentap.
Kalau fikir balik, aku rasa bodoh
Bodoh sebab ikut sangat kata hati. 
Fikir diri sendiri. Too much
Nasib ada kawan yang sedarkan diri
Kalau tak, sampai sekarang, tak dapat berdiri
Berdiri atas kaki sendiri

Nak sadorkan hati ni agar kuat. 
Bukan sadorkan terus sampai tak menangis
Tapi, keep it for certain people,
keep it for certain time. Trust me
Certain time tu macam hang tengok scene sedih dekat tv.
Itu masih acceptable. eh

Back to what i really want to say is
Dalam dunia  realiti. Dalam berdepan karenah itu ini
We have to face dengan kental
Kental dan 'mampus dekat hang'
Belajar teknik ikut kanan, keluar ke kiri
Bila dah lama lama, you'll be amazed
Yang hang bukan lagi hang waktu dulu
And on that time, you can be proud
Sebab hidup hang cuma untuk hang
oh ya. jangan lupa Ikut Quran dan Sunnah. 
Insha Allah
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...