Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Sunday, February 3, 2013

#TeamZorroBiru

In the name of Allah, the most merciful and powerful indeed

Badan rasa sengal sengal. Lumur yoko yoko sebab dah sangat tak tahan. Thanks Long sebab tolong picitkan. Itu situasi aku dari semalam sampailah saat ini. By the way, rasa sakit, sengal semua tu tak dapat menandingi rasa bangga dan super hebad dengan rakan rakan #TeamZorroBiru. 


#TeamZorroBiru. Nama yang terlintas time perjumpaan pertama dalam Pusat Islam. Perjumpaan untuk pilih siapa Ketua Rumah, Warna Rumah dan sebagainya. Dan yang paling buat aku hehss malam tu bila aku diorang suruh jadi KR. watahek. Start dari malam tu, semua ahli ahli yang overina sentiasa semarakkan hashtag #TeamZorroBiru atas timeline. Walaupun ada yang cakap kami over, kami melebih lebih, ada kami kisah? abaika. 

So, antara yang dilantik malam tu was ;

Ketua Rumah : Wan Aidil
Pen. Ketua Rumah : Bella Bailamos
Ratu : Amalin Affandi
Mascot : Azwar Kamaruzzaman
Exco Air : Wan Hafis dan Kak Dira

 Preparation 1st : Buat meeting dengan ahli ahli #TeamZorroBiru dekat Dewan Sarjana. Bincang pasal acara acara dan yale yale atau cheers yang bakal dilaungkan. eh. Thanks to Fareed yang jadi cheer's leader haritu. hehe. sebelum tu, diingatkan dekat semua ahli untuk pakai baju yang betul betul biru. harhar

Preparation 2nd : Keluar beli barang dengan Kak Dira, Wan, Bella and Fir. We were looking for le drinks yang akan bancuh time hari sukan. Before that, we manage to collect one ringgit from each of the members. Pusing satu Central Square, akhirnya dapat jugak barang yang kami nak cari walaupun terpaksa kira bajet seketat ketatnya sebab kekurangan duit.

Preparation 3rd : Bebudak perempuan mula siapkan apa yang patut. Board untuk #TeamZorroBiru dan sebagainya. 

Mummy is looking fer who? ahhaha

Preparation 4th : Pagi sebelum hari sukan mula, Bella arahkan semua tiup belon untuk hias 'khemah' kami. Azwar dan Malin pun dah sedia dengan outfit dan perhiasan masing masing. Everything start quite well walaupun terpaksa jejerit nak suruh itu ini. uuuuu. Lepas beratur semua, hari sukan pun bermula.

Acara first was Tarik Tali perempuan dan kami Juara. Second was Sambut Sayang dan kami tetap juara. Say cheers to Azwar and Asma'. The third was Lari Dalam Guni. Walaupun acara ketiga kami tewas tapi tetap nak gelak gelak gempita sebab Mummy sangatlah comel. kihkih. Lepas habis acara sukaneka, acara permainan pun dimulakan. #TeamZorroBiru ambil seat bebetul depan gelanggang sebab nak beri sorakan. 

Futsal pun dimulakan. Kami dapat Juara jugak walaupun ada konflik time akhir akhir perlawanan. Bola Baling perempuan tak dapat nak rangkul juara tapi all the ladies are good. yeayh. Acara yang paling best bagi aku hari tu was Tarik Tali Lelaki. We happened to enter the final jumpak dengan Kumpulan Merah. Untuk round pertama, aku terseret sebab masing masing tak ready lagik. Huru hara jugak lah time tu sebab masing masing nak menang. Tapi, kami bangun. Thanks to le #TeamZorroBiru sebab bagi supports untuk kami. 

So, untuk round kedua, kami berjaya buat markah jadi seri dan round ketiga kami berjaya dan jadi Juara. Sumpah rasa heaven gila dan terharu bila Tasya bagi semangat cakap yang dia sayang semua #TeamZorroBiru. Thanks Thanks Thanks. 

This is always be one of the best-est memories ever

Thanks again to all le teammates sebab tanpa kita semua, we won't got the titled of 'The most cheerful house' dan takkan mungkin dapat hadiah keseluruhan. And finally, we manage to create the other beautiful memories to be share with. :'>

P/s : Its hard to believe that we only have five more weeks to stay with. I am hoping fer a lots and lots more memories to be share with. Please.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...