Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Saturday, September 15, 2012

Nak Tunjuk Ganas? Puih

In the name of Allah, the most merciful and powerful indeed

Topik malam nih bukan pasal perasaan aku, bukan pasal kawan-kawan aku dan juga bukan pasal tempat makan terbaru *tetiba* Tapi, nih entri pasal apa yang tengah berlaku depan mata kita. Masih tak dapat tangkap? it is all about video yang menghina Rasulullah. Video yang dikatakan menghina Islam. ok. Frankly, aku dah tengok video tuh on youtube. dan aku tak faham jalan cerita dia. -.-

Tapi main point of that particular video was nak tunjuk yang orang Islam nih ganas *kott*. aku pun tak sure. Maka, bergegarlah dunia Islam dengan those bantahan dan KEGANASAN. wait wait and wait. Nih yang orang orang kita terlepas pandang. Dalam usaha mempertahankan Rasulullah dan menangkis kenyataan mengenai Islam itu bukan keganasan. Tampil individu individu yang tak tahu sirah, tak tahu keperibadian dan tak tahu adab susila dengan lantang dan beraninya. Kononya nak pertahankan Islam, melakukan keganasan dna huru hara di tempat awam. And I was like, please calm down.