Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Sunday, September 9, 2012

Team Building Amin Idris. Shiok

In the name of Allah, the most merciful and powerful indeed

Alhamdulillah, selesai dengan selamat dan ultra luar biasa kem team building untuk group A dan D yang secara happeningnya di Pantai Merdeka Beach Resorts. Frankly, this is one of the most un-pressure and un-tired camp ever. sumpah. Sesampai dekat sana, aku check in bilik dengan Anwar. ekceli, aku tak kisah pun nak sebilik dengan siapa. as long as orang tuh boleh coop dengan aku. Masuk je bilik, i was like. Hey, this is really beyond of what i thought in the bus. sumpah. prasarana ok, katil, aircond and those cosy stuff. rasa macam tak nak keluar ja dari bilik. Maigad Maigad


Lepas letak barang semua, we need to gather dalam dewan. sekali lagi aku terkejut bila motivator tuh was Amin Idris. Pengacara yang aku tengok dekat Bicara Selebriti Kelantan tuh. Even sebelum nih Abe, our pre-law presidents dah post siapa motivator dekat facebook. tapi dek malas nak ambik pusing, aku tak la sampai nak usha siapa kan. sangat sangat teruja kot.Sepanjang program, syukur sebab semuanya still in control. semua orang bagi kerjasama yang maha awesome. wa caya sama lu orang.


then, ada pembahagian group. Aktiviti yang kami buad semuanya kami kalah. HIDUP GRUP 6. tapi, as kami kalah semua game, at least grup kami tak berhenti gelak dan senyum. even Abang Amin cakap yang gerup kami ceria ja. tapi hasil. hampeh. kihkih. Bab makanan, nih yang aku nak tabik spring sambil lompat lompat. the food was scrumptious. memang rasa macam tak nak balik UiTM dah pun. Sebelum kem team building nih tamat, abang amin ada suruh tetapkan apa yang input dapat dari team building nih dan matlamat yang akan datang. erm. *cuak cuak*


" Yang paling penting ialah jangan mudah putus asa. Walaupun kadang kadang kita letih, kita rasa sedih, jangan lupa yang akan ada kawan-kawan di sekeliling kita. Joys and tears adalam lumrah dan resepi biasa dalam kehidupan. Hadapinya dengan tenang. Refleks diri sendiri dan perbaiki diri.

Sampai di kampus, insyaAllah. Those tips akan dipraktisi. throws away those negative perceptions, negative thoughts and try to be more better. Take an ibrah from what we had learn. Matlamat yang utama ialah kembali fokus on studying. taknak main-main dah. sumpah serik. Muet band4 and pointer empat rata. wait for me"
Ekceli, those sentences was written by me on the spot time tu. semangat membara-bara tapi, sampai je UiTM, terus qadak tidur tiga jam. hek eleh. *katok muka, sambung guna gam uhu* Apa apapun thanks untuk faculty of law sebab uruskan team building untuk kami. thanks jugak untuk Abang Amin Idris sebab berjaya consults kami dan thanks jugak untuk kawan kawan for the great joyness

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...