Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Monday, April 9, 2012

#KenanganDiSBP. never fade

In the name of Allah, the most merciful and powerful indeed


time aku scrolling scrolling dekat dashboard, aku ternampak Aten dengan Nisha update blog. and both of them posting about this school and the batch mate . sumpah, air mata aku tetiba tumpah semula. hati aku cepat hiba bila aku terkenang balik keadaan dalam dorm, dalam kelas dan dekat sekolah khususnya. dua tahun di sana seolah-olah all my teenage entire life was with them. walaupun cuma dua tahun, tapi ukhwah yang dah terjalin seriusly buad pundi-pundi air mata aku cepat ja nak rembes semula air mata. entah, aku tak cukup kuat. Mungkin. *capai pil ubat kuat* 

sebelum habis sekolah, betul cakap Aten, hati aku cuma fikir satu perkara ja. AKU NAK CEPAT HABISKAN SPM. habiskan supaya aku dapat lari dari semua orang yang setiap hari selalu buad aku rasa menyampah dan rasa nak sumpak ramai-ramai jadi batu. *mengucap panjang* tapi, bila 5 bulan dah berlalu, baru aku rasa yang they means a lot. aku syukur sebab aku dapat dormmates yang memahami, classmates yang selalu buad aku ceria and so on. 

beberapa hari yang lalu, aku ada terbaca dekat satu blog junior aku. dia bencikan sekolah nih dan jugak orang sekeliling. dear junior, itu apa yang hang rasa sekarang. daun rasa tuh akan bertukar jadik sesuatu yang hang akan rasa kehilangan. seriusly aku tak tipu sebab aku pun macam hang. *lap hingus*

a few weeks ago, terTrending dekat twitter pasal #KenanganDiSBP. and it was awesome. all of us shares the same memories and thoughts. walaupun aku tak rapat dengan semua orang pada mulanya sebab pelbagai sentimen yang tiba-tiba muncul nak pecah belahkan kami, tapi akhirnya, semua tuh berjaya di hilangkan sehingga tinggal satu entiti yang jadi identiti kami, ZENITH. btw, all those memories can't be written in only a post. let it remains in my hearts. 


p/s : petang tadik hangout dengan geng-geng Havoc. kihkih. thanks Fauzan, Syaza and Aireen. hangpa selalu enlighten my day. wei, jangan ada sapa-sapa merajuk. sentap tau dakk. T.T sapa merajuk lepas nih, aku cubit sorang-sorang. muahhahaa
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...