Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Wednesday, February 1, 2012

RESEPI | february | PERGHHH

In the name of ALLAH, the most merciful and peceful indeed

oke. semalam ja aku baru update. sumpah macam kena rasuk. ada ja benda aku nak taip. ekceli, semalam Munirah Nasir ada tanya aku pasal benda apa yang aku selalu masak. weweh, sumpah senang ja. sesenang ABC. bak kata TUAN PENGETUA KUPSIS, just a piece of cake, everyone can make. ;] aku dah gitau cik MOON kita beberapa steps simple tapi bila Daniel pulak buad ayat tak percaya, nih yang buad aku nak provedkan jugak. haha. alahh, masak nih hangpa cuma campak-campak ja semua benda yang ada dalam fridge tuh dalam kuali. pejam mata dua tiga saat, dah siap. oke, kalau hangpa buad lagutu, rumah terbakar aku tak tanggung. =='

benda nih aku try buad just usha maklumat dari UNCLE GOOGLE. so, lepasan SPM yang maseh menganngur dan berkeinginan untuk membodek parents masing-masing, sila ikut steps ni. HAHA
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bahan-Bahan:
1 ekor ayam (digaul dengan garam dan kunyit)
1 ulas bawang besar (dikisar halus)
2 sudu cili merah (dikisar halus)
2 ulas bawang putih (dikisar halus)
½ inci halia (dikisar halus)
2 sudu kicap pekat
2 sudu kicap cair
2 sudu air asam jawa [ABAIKAN]
Sedikit perisa
Cili merah dan bawang besar sebagai hiasan [ ABAIKAN]
Cara:
Basuh dan goreng ayam terlebih dahulu. Angkat dan tepikan dulu untuk sementara. Kemudian tumis bahan-bahan yang telah dikisar sehingga naik baunya dan masukkan ayam yang telah digoreng. Setelah naik bau, masukkan pula kicap pekat, kicap cair dan air asam jawa. Masukkan garam sebagai perisa dan masukkan ayam sehingga masak. Setelah masak, angkat untuk dihidangkan. Gubah cili merah dan bawang besar sebagai hiasan.


nahhh. sumpah senang. hangpa cuma perlu kisar ja dalam masa tiga minit. HAHA. pffft! weiwei, yang mana aku cakap abaikan tuh, hangpa buad dekk ja. sebab aku tak boh pun haritu. hee .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BTW, selamat datang bulan FEBRUARY. plese be good to me ;0 sumpah semakin hari semakin cuakk sebab dah nak menghampiri 22nd MAC. watapakkk. oke. watlek watpeace. adios

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...