Namun saat DIA mengkehendaki kita berjauhan, Kerana DIA menginginkan yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang lemah, Kerana DIA mengetahui tentang masa hadapan kita, Maka saat kita berselisih di jalanan, Kita pun tak akan menyedarinya. Dan itulah kehendak dan aturan Tuhan.

THE PENGIKUT

Thursday, March 22, 2012

ranking SBP untuk SPM | tahniah KUPSIS

In the name of ALLAH, the most merciful and powerful indeed

ekceli aku terpanggil untuk mengepost pasal ranking nih lepas ada status kawan aku cakap something pasal nak bangga-banggakan rangking. hey awak, bagi aku ranking sekolah nih merupakan satu penanda aras kepada segala usaha dan titik peluh satu batch serta cikgu-cikgu trough the year. aku harap dia faham. =='

ekceli, dah ada banyak version yang campur dengan MRSM lah, yang tu lah yang ni lah. tapi yang nih mungkin yang paling latest. mungkin. *MENARI HINDUSTAN*



Ranking SBP SPM 2011

1 KOLEJ TUNKU KURSHIAH 0.923
2 SEKOLAH TUN FATIMAH 0.939
3 SEKOLAH SERI PUTERI 0.9842
4 SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH 1.1183
5 SBP INTEGRASI GOMBAK 1.226
6 SM SAINS REMBAU 1.3006
7 KOLEJ ISLAM SULTAN ALAM SHAH 1.3553
8 SEKOLAH TUANKU ABDUL RAHMAN 1.3725
9 SEKOLAH DATO` ABDUL RAZAK 1.3793
10 SM SAINS ALAM SHAH 1.44
11 SM AGAMA PERSEKUTUAN LABU 1.4508
12 THE MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR 1.4579
13 SM SAINS SULTAN MAHMUD 1.4724
14 SM SAINS MUZAFFAR SYAH 1.5109
15 SBP INTEGRASI RAWANG 1.5281
16 SM SAINS TENGKU MUHAMMAD FARIS PETRA 1.5287
17 SM SAINS JOHOR 1.5491
18 SM SAINS KUALA SELANGOR 1.569
19 SM SAINS SELANGOR 1.5927
20 SM SAINS BAGAN DATOH 1.6082
21 SM SULTAN ABDUL HALIM 1.6345
22 SBP INTEGRASI JEMPOL 1.6416
23 SM SAINS SERI PUTERI 1.6491
24 SM SAINS MACHANG 1.6903
25 SBP INTEGRASI BATU RAKIT 1.7148
26 SM SAINS HULU SELANGOR 1.7336
27 SM SAINS KUCHING 1.759
28 SBP INTEGRASI SELANDAR 1.7763
29 SBP INTEGRASI SABAK BERNAM 1.7893
30 SM SAINS KUBANG PASU 1.792
31 SBP INTEGRASI KUBANG PASU 1.7997
32 SM SAINS TUANKU JA`AFAR 1.8128
33 SM SAINS LAHAD DATU 1.8227
34 SM AGAMA PERSEKUTUAN KAJANG 1.8264
35 SM SAINS KUALA TERENGGANU 1.8529
36 SM SAINS MIRI 1.8874
37 SM SAINS SULTAN ISKANDAR 1.9024
38 SM SAINS KOTA TINGGI 1.915
39 SM SAINS TENGKU ABDULLAH 1.9327
40 SBP INTEGRASI TEMERLOH 1.9355
41 SM SAINS PASIR PUTEH 2
42 SBP INTEGRASI TUN ABDUL RAZAK 2.0353
43 SM SAINS LABUAN 2.0397
44 SBP INTEGRASI KUANTAN 2.095
45 SEKOLAH SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH 2.098
46 SM SAINS SABAH 2.137
47 SBP INTEGRASI GOPENG 2.1467
48 SM SAINS SULTAN MOHAMMAD JIWA 2.1803
49 SM SAINS TUANKU SYED PUTRA 2.1994
50 SM SAINS RAJA TUN AZLAN SHAH 2.2249
51 SM SAINS POKOK SENA 2.2297
52 SM SAINS TELUK INTAN 2.4285
53 SM SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN 2.4899

oyeahh, tahniah ZENITH. rangking naik mencanak weh. TAHNIAH KUPSIS :D
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...